3 tips voor beginnende makelaars

Wanneer je recent van start bent gegaan met een carrière als makelaar, dan ben je in een wereld terechtgekomen waarin het achterhalen van de behoeftes van de woningzoeker de sleutel is tot succes. Door middel van zorgvuldig om te gaan met de ideeën van je klant, kan je aan het werk gaan om oplossingen te vinden die aansluiten bij de gestelde wensen. Dit is echter slechts een deel van de totale taart die een makelaar moet overwegen om succes in zijn carrière te waarborgen en om zijn klanten en werkgever vooruit te helpen.

Niet verkopen, maar adviseren

Als beginnend makelaar zul je er misschien versteld van staan dat je niet een verkoper bent, maar juist een adviseur. Als het gaat om onroerend goed, dan is het de taak van een makelaar om klanten te faciliteren en te coachen. Dit doet je door doelgericht advies en voorlichtingen te geven die inspelen op de wensen van de klanten. Wanneer het perspectief van adviseren wordt aangenomen, dan worden de behoeften van de klant vooropgesteld.

Bied meerdere opties aan

Een betrouwbare adviseur gaat door het vuur voor de klanten. Dit doe je door onder andere meerdere opties aan de klant te presenteren, zodat de aanloop gemaakt kan worden die zal leiden tot een woning die het best overeen komt met de wensen. Door het opdringen van een verkoop achterwege te laten, creëer je een vertrouwensband met klanten die op de lange termijn voor een hoger rendement zal zorgen.

Wees altijd bereid om te helpen

De meest succesvolle makelaars zorgen ervoor dat ze een mindset koesteren die hen altijd in staat stelt om anderen te helpen. Wanneer je als makelaar de bereidheid hebt om woningzoekers te helpen met jouw kennis, vaardigheden en expertise, dan zal jouw reputatie opgebouwd worden niet door woorden, maar door daden.

Ben je op zoek naar een makelaar in de buurt die tijd, kennis en aandacht centraal stellen in de dienstverlening, zoek dan eens op Makelaar Rotterdam om te achterhalen hoe het verschil wordt gemaakt in de wereld van de makelaardij! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *