3 voordelen van fietsen

Wij Nederlanders fietsen heel wat af, in geen enkel ander land ter wereld wordt er zoveel gefietst als bij ons. Wij gaan er mee naar ons werk, we doen boodschappen op de fiets en ook als we naar vrienden of familie gaan dan is de fiets vaak het vervoersmiddel bij uitstek. En waarom ook niet? De heren- of Damesfiets kent veel voordelen ten opzichte van andere vervoersmiddelen. Welke? Wij zetten ze in deze blog voor je op een rijtje!

Je gezondheid

Wie fietst beweegt. En dat is, zoals we allemaal weten, hartstikke goed voor je. Dus kom van die bank af en spring op je fiets! Fietsen is een hele fijne manier van bewegen waarbij je je spieren niet snel overbelast, maar waarbij je wel direct aan je conditie werkt. Je bouwt je uithoudingsvermogen op en je gewrichten blijven soepel. En juist ook fietsen met tegenwind is daarom heel goed voor je, omdat je dan de intensiteit van de beweging nog wat verder opvoert. Door de fiets als vervoersmiddel te kiezen kies je direct ook voor je gezondheid. Zo hoef je niet na je werk nog te sporten, als je al een (lange) fietstocht naar je werk hebt gemaakt. Daarmee biedt fietsen ook een uitkomst voor mensen met een drukke agenda.

Flexibel

Met de fiets ben je flexibel en ben je baas over je eigen agenda. Je bent niet afhankelijk van vertrektijden zoals je dat bij het ov wel bent. Dus als je vroeg naar je werk gaat, vertrek je op het moment dat jij dat wil, en niet wanneer de overvolle trein vertrekt. En als je een keer wat later dan gepland wil vertrekken is dat ook geen probleem. Als je alsnog op tijd moet komen fiets je toch gewoon wat sneller? Als je fietst heb je dit allemaal zelf in de hand. Dat is wel een van de grootste voordelen van de fiets. Jij hebt letterlijk zelf het stuur in handen.

Duurzaam

Fietsen is misschien wel de duurzaamste manier van vervoer überhaupt. De enige energie die verbrand wordt is de jouwe, er komt geen fossiele brandstof of elektriciteit aan te pas. En nu we met z’n allen meer en meer bezorgd zijn om het milieu past fietsen ook heel goed in die bewuste leefstijl. Door te fietsen beperk jij jouw negatieve impact op het milieu. En daarom kan jij lekker met een gerust hart van je tochtje genieten. Dus aarzel niet langer en kies voor die fiets! Het milieu is je dankbaar.