5 tips voor voor de hygiëne van jouw muziekevenement

Het zorgen voor de sanitaire voorzieningen voor jouw muziekspektakel zal wellicht niet het meest spannende onderdeel zijn, maar is op z’n minst net zo belangrijk als het optimaliseren van de geluidskwaliteit voor jouw favoriete bands! In dit artikel geven wij je enkele tips die je zeker niet moet vergeten om van jouw muziekevenement een succes te maken.

Zorg voor genoeg toiletten

Om te voorkomen dat er lange rijen ontstaan voor het gebruik van het toilet en jouw bezoekers daardoor de set van hun favoriete band missen, zorg je ervoor dat er genoeg toiletten beschikbaar zijn op de evenementenlocatie. Dit draagt tevens bij aan de hygiëne van je sanitaire voorzieningen, omdat jouw bezoekers wat meer de tijd kunnen nemen voor hun bezoek aan het toilet. Om het aantal toiletten te berekenen, gebruik als vuistregel dat je minimaal 25 toiletten benodigd hebt voor een menigte van 2.000 mensen. Weet je niet zeker welk soort toiletten het handigst zijn voor jouw evenement? Neem dan eens een kijkje op Toiletwagen.net.

Spreid de toiletten strategisch uit op je evenementenlocatie

Tijdens een muziekevenement willen mensen natuurlijk vooral genieten van al het mooie live muziek en hebben ze zeker geen zin om lange afstanden af te leggen om op zoek te gaan naar het toilet. Daarom is het belangrijk dat je de route naar beschikbare sanitaire voorzieningen duidelijk aangeeft en je tevens jouw toiletten slim verspreid over de locatie. Plaats bijvoorbeeld enkele toiletten in de buurt van elk podium en zorg er voor dat de eetgelegenheden altijd uitgerust zijn met een stel toiletten.

Regel voldoende vuilnisbakken

Om een grote bende van afval op het evenemententerrein te voorkomen,  doe je er goed aan om over het gehele terrein zoveel mogelijk vuilnisbakken te plaatsen. Dit voorkomt niet alleen dat jouw bezoekers zich een weg moeten banen door menselijk aanval, maar zorgt er ook voor dat je uiteindelijk veel tijd bespaart op de uiteindelijke schoonmaak! Let erop om de prullenbakken volgens een regelmatig schema te legen en houd er rekening mee dat je voorzien bent van voldoende vuilniszakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *