Aandachtspunten bij het starten van een bedrijf

Is het jouw droom om een eigen bedrijf te starten? Dan zal je je waarschijnlijk al flink hebben ingelezen over de do’s en dont’s. Toch is het altijd goed om rekening te houden met een aantal zaken voordat je echt de stap maakt. In deze blog wil ik je graag op weg helpen.

Financiering

Het is belangrijk dat jij je financiering van te voren goed op orde hebt. Maak verschillende ‘potjes’, waardoor je goed inzichtelijk hebt waar het geld heen gaat. Begin je vanuit huis? Dan zijn de kosten een stuk minder. Begin jij een bedrijf waarbij opslag nodig is? Houdt dan ook rekening met bijvoorbeeld de kosten van het magazijn. Daarnaast zal je een heftruck nodig hebben om goederen te verplaatsen (bijvoorbeeld een Linde heftruck). Wel kun je bij een bedrijf als Van Dijk Heftrucks een elektrische heftruck leasen. Het is maar een voorbeeld, maar specificeer goed wat je denkt nodig te hebben. Creëer ook een buffer, zodat wanneer het tegenzit je toch nog vol kunt houden. 

Marketing op orde

Zorg ervoor dat je alvast een goede marketingstrategie uitdenkt. Daarmee bedoel ik niet alleen de flyers of een brochure, maar juist je USP’s. Waarom ben jij beter dan de concurrent? Wat maakt jouw dienstverlening of product echt waardevoller? Heb je dat goed op papier beschreven, dan is het ook makkelijker om dit te vertellen naar online- en offline marketing.

Durf fouten te maken

Je zal in de eerste jaren fouten maken. Sta daar niet te lang bij stil, maar leer ervan. Zo zal je zien dat je over een paar jaar een goede, sterke ondernemer bent. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *