Alle mogelijkheden van Facebook op een rijtje

Facebook telt miljoenen gebruikers in Nederland en laat staan over heel de wereld. Het hoort tot de populairste social media kanalen van Nederland maar ook ter wereld. Er zijn ondertussen een hoop social media kanalen zoals Snapchat, Instagram, LinkedIn en bijvoorbeeld het nieuwe TikTok. Maar iedere kanaal heeft weer zijn eigen mogelijkheden, voor- en nadelen. Ben je benieuwd wat de mogelijkheden van het bekende Facebook zijn? Lees dan eventjes door.

Social posts

Iets wat je als ondernemer absoluut moet doen is het delen van organische berichten. Hiermee creeer je een band met je volgers en blijven ze op de hoogte van alles wat je doet. Denk bijvoorbeeld aan het delen van foto’s of werkzaamheden van projecten, jouw producten of dienst of een “how to” filmpje. Daarnaast wordt FB ook nog vaak gebruikt om nieuwe volgers te lokken met een reageer en win actie. Heb jij dat wel eens gebruikt?

Adverteren

Vervolgens kan je, als je jouw producten wilt verkopen, ook nog eens kiezen voor adverteren op FB. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een carrousel van jouw producten. Hierdoor zien mensen, die bijvoorbeeld lijken op jouw klanten, jouw producten zien en interesse krijgen. Je kan dus kiezen voor zichtbaarheid onder nieuwe klanten. Je vergelijkbare klanten noemen we ook wel look-a-like. Ideaal omdat je weet dat ze lijken op klanten van jouw. En dat zijn al klanten dus met dezelfde interesses.

Bots

Wil je jouw klantenservice of sales een boost geven? Dan is een FB Messenger Bots de ideale manier om dit te regelen. Hiermee kan je jouw klanten heel makkelijk berichten maar ook op een geautomatiseerde manier communiceren. Scheelt je een hoop tijd!

Klaar voor FB?

Ben jij al klaar voor Facebook en het optimaliseren van jouw account? Klaar om nieuwe klanten aan te trekken met een van deze mogelijkheden? Neem dan gerust eens contact op.