Besparen van drinkwater

soorten tanks

Gemiddeld wordt er per huishouden tweeduizend liter water gebruikt om de tuin water te geven, dit is natuurlijk zonde omdat dit waterverspilling is. Door gebruik te maken van een watertank vang je het water op, om er vervolgens je tuin water mee te geven. Op deze manier bespaar je veel drinkwater, wat ook nog eens goed is voor je waterrekening. Behalve dat het goed is voor het milieu, is regenwater ook beter voor de planten dan drinkwater. Volgens Rotterdam Plastics bevat regenwater nauwelijks kalk wat ook en voordeel is.

Schoonhouden van je tank

Bij een watertank is het van essentieel belang dat het water wat erin zit schoon is en schoon blijft, bacteri├źn en nare geurtjes mogen geen kans krijgen. Voordat je begint met schoonmaken van tank, is het belangrijk dat je de leidingen goed leeg laat lopen. Om je tank te reinigen kun je prima Steradent gebruiken, een buisje is genoeg voor dertig liter water. Om ervoor te zorgen dat het goed wordt vermengd, kun je een rondje rijden met de camper zodat het goed wordt vermengd door het klotsen.

Rotterdam Plastics

Onderhoud van je tank

Je kunt er natuurlijk ook zelf alles aan doen om te voorkomen dat je watertank vies wordt, door de tank nooit helemaal vol te doen ververs je het water sneller. Hiermee is de kans tevens kleiner dat het water vervuilt, het schoonmaken van de tank kun je twee keer per jaar doen. Je kunt de tank ook geregeld droog maken aan de binnenkant met een droge doek, zo is de kans op vuil in de tank ook kleiner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *