Betonijzer voor meer toepassingen

Betonnetten

Het gebruik van betonnetten is niet meer alleen in de bouw van toepassing, steeds vaker zie je de netten ook bijvoorbeeld in de tuin verschijnen. Bevestig bijvoorbeeld een net op de muur van de schuur, en je kunt er prachtige bloemen of planten doorheen laten groeien zodat je van die saaie stenen muur af bent. Wel is het zaak op te letten dat je geen geroest exemplaar neemt, omdat deze bruine strepen achterlaten wanneer deze vochtig worden. Bij betonstaal.nl kun je ook de gegalvaniseerde soorten kopen, deze geven niet af als ze vochtig worden. 

Betonnetten

Schutting van betonijzer

Het is ook mogelijk om een schutting van betonnetten te maken, je kunt eventueel combineren met houten delen om zo een prachtige afscheiding te krijgen met de buren. Op deze manier heb je een mooie moderne schutting, ben je een liefhebber van een groene afscheiding dan laat je er mooie planten doorheen groeien om de privacy te vergroten. Gelukkig zijn er verschillende soorten netten, wil je een mooie strakke afscheiding kies je voor een net met een kleine maaswijdte. Wil je het een beetje op zijn beloop laten tijdens het groeien dan is een grotere maaswijdte in het net. 

Zorg voor een goede overgang van de netten

Gebruik je de betonnetten voor een vloer te verstevigen, dan dien je ervoor te zorgen dat je de stekken optimaal benut. Dit betekent dat je met de stekken, aansluiting moet maken naar het volgende net, zo voorkom je dat je extra betonijzer nodig hebt en je hebt een mooie vlakke wapening. Om voldoende dekking te hebben aan de onderzijde, kun je gebruik maken van betonnen blokjes of stukjes steen. Je moet er wel voor zorgen dat deze niet om kunnen vallen tijdens het storten van de vloer, heb je niet voldoende dekking dan doet het ijzer zijn werk niet naar behoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *