Bezwaar maken bij een verkeersboete: zo doe je dat

Wanneer je recentelijk een boete hebt gekregen vanwege overtreding van de wet in het verkeer, kan je twee dingen doen; je kan de boete betalen, of je kan bezwaar indienen wanneer je deze boete niet rechtvaardig vindt. De handigste manier om bezwaar te maken bij een verkeersboete is door middel van professionele hulp. Je kan op https://verkeersboete.nl/ kijken voor de geschikte hulp bij jouw boete. Daar bespreken ze 10 tips om bezwaar te maken, of je kan hun hulp inschakelen bij het indienen van bezwaar wanneer je er niet helemaal uitkomt. De eerste keer is gratis, de keren daarna betaal je alleen voor hun diensten wanneer je de zaak wint.

Onderbouwing en research

Wanneer je bezwaar boete maakt is één ding ontzettend belangrijk: je moet je argumenten goed onderbouwen. Alles waar je maar op in kan gaan, daar moet je ook op ingaan wil je kans maken om de zaak te winnen. Is het bord ook maar iets vaag weggezet? Maak hier een opmerking over. Vraag bij de Wob (Wet Openbaarheid van Bestuur) documenten aan voor de reden van de boete, maar ook de documenten die de politieagent/BoA nodig heeft om boetes uit te delen. Zo zijn er veel dingen waar je op in kan gaan wil je voorbereid overkomen voor de rechter. Toch is het zeker het onderzoeken en de moeite waard wanneer je er wel 450 euro mee kan besparen bij extreem hoge boetes!

Bezwaar is afgewezen, en nu?

Wanneer het bezwaar voor de eerste keer is afgewezen, is de strijd nog niet voorbij! Je kan met je bezwaar ook terecht bij een kantonrechter. Zo’n rechter behandelt ‘minder zware’ misdaad en overtreding van de wet zoals verkeersboetes en andere zaken die te maken hebben met geld. Wanneer deze het bezwaar afwijst, is er nog één mogelijkheid over, en dat is om in hoger beroep te gaan. Dit kan bij het Hof Arnhem-Leeuwarden. Hier werken ontzettend veel rechters die dagelijks met allerlei soorten wetsovertreding en criminaliteit te maken hebben. Wanneer zij ook bepalen dat het bezwaar niet aangenomen is, moet je helaas wel de boete betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *