De basis van een succesvolle webshop is goede SEO!

De betekenis van de afkorting SEO kunnen we in het kort vertellen, de betekenis van SEO, daar komt echter wel wat meer bij kijken. SEO staat voor Search Engine Optimization en heeft alles te maken met goed gevonden worden in de zoekmachines op internet. Als je nog maar net begint met een webshop en je wil goed gevonden worden op internet, kan je daar verschillende dingen voor doen. Let op, je hebt niet meteen resultaat wanneer je deze dingen toepast. Een van de belangrijkste eigenschappen die je moet hebben wanneer je SEO toepast, is geduld! 

De juiste zoekwoorden 

Elke SEO-expert zal adviseren om bij Search Engine Optimization te starten met een goed onderzoek naar keywords. De perfecte zoekwoorden die passen bij jouw webshop zijn immers een grote sleutel tot succes. Maar dan moet je natuurlijk wel eerst weten naar wat jouw potentiële klanten zoeken als ze op zoek zijn naar een product of dienst dat jij aanbiedt. Door een zoekwoordenonderzoek te doen kom je daar achter en kan je zelf de belangrijkste keywords voor jouw webshop gaan bepalen. Eens je deze hebt gevonden, kan je zelf kiezen of je hier gratis mee wil proberen of dat je direct wil gaan betalen om met deze zoekwoorden hoger te scoren in de zoekmachines.

Gemakkelijke en duidelijke website 

Wat is er nog vervelender dan op een website uitkomen waar je niets van begrijpt en die te ingewikkeld is om iets op terug te vinden? Juist, dat wil je niet meemaken met jouw webshop. Daarom is het heel belangrijk om een duidelijke en eenvoudige webshop te maken, laat je hier desnoods in bijstaan door een SEO-specialist. Het laatste wat je wilt, is dat mensen op jouw webshop terecht komen, maar meteen terug weggaan, omdat ze niet kunnen vinden wat ze zoeken. Heb je een webshop opgestart? Laat hem dan eerst door zoveel mogelijk mensen testen alvorens je hem effectief online zet. 

SEO linkbuilding 

Bij goede Search Engine Optimization hoort natuurlijk ook SEO linkbuilding. SEO linkbuilding draagt bij aan het beter gevonden worden van jouw webshop in de zoekmachines. En dit simpelweg door externe links op andere websites te plaatsen van jouw webshop. Een zoekmachine zal een link naar jouw website zien als een aanbeveling voor jouw site en hoe meer je er dus hebt, des te hoger je dus komt te staan in de zoekmachines. Ook plaats je op je eigen webshop best wat interne links naar verschillende pagina’s binnen jouw shop. Op die manier kunnen ook bepaalde specifieke pagina’s van jouw webshop beter gaan scoren. SEO linkbuilding is niet zo moeilijk, zo lang je maar weet waar je mee bezig bent!

Zelf doen of laten doen? 

Search Engine Optimization is een lang proces dat veel tijd en geduld vraagt. Je moet je hier echt in gaan verdiepen wanneer je er niets van kent en elke dag proberen bij te leren. SEO is vaak een proces van trial and error en kijken wat er werkt en wat niet. Je kan dit dus allemaal zelf uitzoeken, of uitbesteden aan een SEO-specialist. Hij of zij zit dan met jou samen om te kijken wat je wilt en beiden maken jullie van die webshop een groot succes! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *