De basiselementen voor een goed kantoor

De basiselementen voor een goed kantoor

14 september 2020 Uit Door Redactie

Wat voor factoren zijn belangrijk voor het inrichten van een kantoor waarbij werknemers zo efficiënt mogelijk te werk kunnen gaan? In deze blog leer je wat daarvoor de basis is.

Omgeving

Daglicht is van cruciaal belang in een kantoor, hoe meer daglicht hoe beter iedereen zal presteren. Natuurlijk heb je niet altijd voor het zeggen hoeveel daglicht jouw kantoor bereikt, dit kun je dan ook oplossen door het kiezen van de juiste verlichting. TL balken geven veel licht maar er is niemand die graag onder TL verlichting zit. Kies dus voor verlichting die efficiënt maar zeker ook mooi is.

Ook is het belangrijk om een kantoor zo in te richten dat het de creativiteit bevorderd. Dit kan je mede doen door het creëren van open ruimtes, het toevoegen van planten en het creëren van ruimtes waar je  naast hard werken ook even kunt ontsnappen.

Meubelen

Met een fulltime baan breng je al gauw minimaal 40 uur op kantoor door, het is dan fijn als je kantoor zo is ingericht dat jij de beste werkprestatie kunt leveren. Een goede stoel hierbij is erg belangrijk, kies dan ook het liefst voor een ergonomische bureau stoel. Deze stoelen zijn aan te passen aan je lichaam en zithouding, dus voor iedereen geschikt. Ook beweegt een ergonomische stoel met je mee en ondersteunt het op plekken waar dit nodig is waardoor er een stuk minder kans is op lichamelijke klachten. Het is algemeen bekend dat lang zitten slecht is voor je lichaam, met name voor je rug, nek en benen. Om dit te voorkomen kun je kiezen voor een verstelbaar en wederom ergonomisch bureau. De afwisselingen tussen zitten en staan is niet alleen beter voor je lichaam maar ook voor je geest. Wanneer je lichaam in beweging blijft presteer je namelijk beter.

Kantoor artikelen

Wanneer je tevreden bent met de omgeving en meubels kan je beginnen aan de kantoor artikelen. Vergeet hierbij niet de facilitaire artikelen zoals kapstokken, veiligheidsartikelen, elektra of handige tools zoals een whiteboard. Belangrijke machines zoals een printer, telefoon en lamineermachines mogen ook niet ontbreken. Het inkopen van goede cartridges voor de printer is bij het hebben van een respectabel bedrijf ook niet onbelangrijk. Een printer met cartridges die moeiteloos en vlekkeloos print zal een hoop irritatie voorkomen. Buiten dat komt het ook professioneel over wanneer het lijkt alsof je documenten van de printshop komen. Goede inkt hoeft zeker niet duur te zijn, ga bijvoorbeeld voor HP364 inkt. De HP cartridge 364 XL is voorzien van een chip die de juiste informatie bevat waardoor de cartridge zonder problemen door de printer wordt herkend. Buiten dat bevat deze cartridge meer inkt dan het origineel wat meer pinten voor minder geld betekend. Dat is natuurlijk een voordeel voor elke onderneming.

Naast het bovengenoemde essentiële is het vanzelfsprekend handig om standaard schrijfwaren en papier op voorraad te hebben, even als een nietmachine, plakbandautomaat, opbergmappen, en een perforator.