De beste werkomgeving voor jou

De tijd van thuiswerken zit er voor veel mensen weer op en die kunnen weer terugkeren naar kantoor. Voor andere mensen is het nog niet zover, maar hopelijk hebben die al een manier ontdekt tot het creeëren van de juiste werkomgeving. Als je terugkeert naar kantoor, is de kans aanwezig dat je nog moet wennen aan het kantoorleven. En als je wel thuiswerkt maar nog steeds niet echt je draai hebt gevonden, heb je misschien iets aan de volgende tips. Ook studenten kunnen iets aan deze tips hebben, dus lees vooral verder.

De plek

Om te beginnen is het prettig om te beschikken over een plek om aan te kunnen werken, het liefst een bureau. Dit is natuurlijk volledig afhankelijk van de plek waar je aan het werk bent, want als je thuiswerkt is de kans aanwezig dat je aan de keukentafel werkt. Ook helemaal prima, want je hebt tenminste een plek om aan te kunnen zitten. Dit zorgt al voor een puntje van comfort. Als je op kantoor werkt of op je eigen kamer zijn daar vaak bureaus aanwezig en dan is het voor de concentratie heel prettig als het bureau opgeruimd is. Dit zorgt ervoor dat je met rust aan het werk kunt en dat je niet snel afgeleid raakt door de andere spullen om je heen.

Het bureau

Over comfort gesproken, is het voor sommige mensen met een kantoorbaan niet te doen om de hele dag te zitten. Hier is een uitvinding voor, namelijk zit-sta bureaus. Zoals de naam al zegt zijn dit bureaus waar je aan kunt zitten, maar ook aan kunt staan. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is het bureau te verstellen. Er wordt veel gesproken dat zitten het nieuwe roken is, dus af en toe even staan tijdens het werk kan voor veel mensen al een heel verschil maken. Zo heb je even een andere houding die je aan kunt nemen en kan dit gelijk een bepaalde boost van energie geven.

Neem je rust

Tijdens een volledige werkdag is het niet de bedoeling dat je continu door blijft werken. Voor sommige mensen is dit wel de manier van werken, maar het feit is toch dat je de rust nodig hebt. Je functioneert veel beter als je even afstand hebt genomen van je werk en dan ook daadwerkelijk afstand nemen. Het eten van je lunch achter de computer is niet volledig toegeven aan de rust. Het beste is als je een plekje zoekt om rustig te lunchen, desnoods met wat collega’s om even bij te kletsen. Mocht je druk zijn en toch je lunch aan het bureau eten, kijk dan of er een mogelijkheid is om een rondje te kunnen lopen om toch even bij je werkplek weg te zijn. Hetzelfde geldt voor studenten, neem genoeg momenten waarop je eventjes afstand kunt nemen van je werk om vervolgens weer fris en fruitig terug te keren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *