De leukste gameaccessoires

Gamen is voor veel mensen een grote hobby. Wat is er leuker dan jezelf even compleet verliezen in een andere, digitale wereld? De game-wereld verandert continu: de technologische mogelijkheden worden steeds groter. Vergelijk maar eens het ontwerp en design van games die je speelde toen je elf jaar oud was met de games die je nu speelt. Wat een verschil, hè? Niet alleen in de games zelf, maar ook daar omheen wordt alles steeds beter en mooier. Er komen steeds meer game accessoires bij. Van speciale gamestoelen tot Displayport kabels om je computer aan te sluiten op je tv! Zo kun je alles nog beter zien.

Gamestoelen
Wanneer je aan het gamen bent, komt het nogal eens voor dat je de tijd vergeet. Zo zit je soms uren achter elkaar in dezelfde houding. Dat resulteert soms in een zere rug of nek. Denk er daarom eens over na of je misschien beter een gamestoel kunt aanschaffen. Gamestoelen zijn ergonomisch verantwoord en, zoals de naam al doet vermoeden, speciaal ontworpen voor gamers. Daarnaast zien ze er ook nog eens heel mooi uit.

Gaming muis
Wanneer je veel spellen op je computer speelt, heb je vast wel eens problemen met je computermuis gehad. Een speciale gaming muis kan je helpen. Hier is heel veel keuze in. De verschillen zijn voornamelijk gebaseerd op verschillende soorten spellen. Zo hebben ze vaak knoppen aan de zijkant, soms vier, soms zes en soms maar liefst veertien! Er zijn zelfs modulaire muizen, waarvan je bepaalde onderdelen kunt vervangen of upgraden. Daarnaast kun je kiezen voor leuke designs, waarbij de muis bijvoorbeeld licht geeft in felle kleuren.

Mechanisch toetsenbord
Het hebben van een mechanisch toetsenbord heeft een aantal voordelen. Zo is het bijvoorbeeld veel duurzamer dan een ‘normaal’ toetsenbord. Je toetsenbord gaat dus langer mee. Een ander voordeel is dat je meerdere toetsen tegelijk in kunt drukken, terwijl je hier bij een standaard toetsenbord in beperkt wordt. Erg handig voor sommige games! Ook hoef je de toetsen van een mechanisch toetsenbord niet helemaal in te drukken. Het reageert dus sneller op jouw aanraking.

Een gebogen monitor
Steeds meer mensen, en voornamelijk gamers, maken gebruik van een gebogen monitor. Het voordeel hiervan, ten opzichte van een normaal scherm, is dat je nog meer ‘in’ het spel komt. Je creëert dus een intensere game ervaring! Ook hoef je je hoofd en ogen minder te bewegen, omdat de afstand gelijk is op alle punten van het scherm.