De perfecte BBQ vinden

Een goede BBQ vinden kan nog wel is een hele opgave zijn. Want wil je een BBQ op gas of op kolen? En wil je je BBQ alleen tijdens de warme zomeravonden gebruiken of wil je hem ook nog in de winter onder je overkapping kunnen gebruiken? Allemaal dingen waar je rekening mee moet houden voordat je een BBQ aanschaft. Daarnaast zit er in vele BBQ’s ook een groot prijsverschil. Je hebt zoals bij veel dingen natuurlijk de grote merken en daar zal je dan ook echt wat meer voor moeten betalen. Maar een B-merk kan misschien ook al goed genoeg zijn voor jouw BBQ! Benieuwd wat voor bekende BBQ’s er zijn en of er eentje voor jou bij zit? Lees dan snel verder!

Houtskool barbecue

Barbecueën begint met het kiezen van de juiste BBQ. Sommige mensen zweren bij een houtskoolbarbecue zoals een kamado, andere gaan voor het gemak van een gasbarbecue. Maar ook de populariteit van smoker BBQ's neemt toe. Of kies voor alternatieve manier van buiten koken met een pizzaoven of Ofyr BBQ. Met een houtskoolbarbecue kun je buiten koken op een klassieke wijze. Kenmerkend is dan ook dat deze BBQ alleen in combinatie met houtskool of briketten gebruikt kan worden. Dit type barbecue kan zeer hoge temperaturen bereiken en bied je veel verschillende bereidingsmogelijkheden. Gerechten krijgen een karakteristieke rokerige smaak doordat het vuur zich direct onder de ingrediënten bevindt. Ideaal dus voor de echte BBQ liefhebbers!

Gas barbecue

Met een gasbarbecue kook je op een moderne manier en gebruik je gas als warmtebron. Het voordeel daarvan is dat je snel de juiste temperatuur bereikt. Daarnaast heeft een gas BBQ een zeer groot gebruiksgemak en is onderhoudsvriendelijk. Een gas BBQ heb je in verschillende maten. Van een kleine waar je een aantal stukjes vlees op kan leggen tot aan een super grote gas BBQ waar je heel wat op kwijt kan!

Andere soorten

Naast een houtskool en gas BBQ zijn er nog wat manieren waarop je lekker vlees kan bereiden in de buitenlucht. Kijk bijvoorbeeld is naar een Ofyr BBQ. De Ofyr is een ander soort BBQ dan je waarschijnlijk gewend bent. Dit is namelijk een soort vuurschaal waar je op de rand van de schaal je vlees/vis of groente op kan bereiden. De warmte verspreidt zich over het gehele oppervlak waardoor je op elk stukje dezelfde garing zal hebben. Daarnaast is de Ofyr ook nog is erg makkelijk in het schoonmaken en onderhouden. Je hebt namelijk geen roosters die je moet schrobben. De overige etensresten en olie schraap je met de spatel eraf en de plaat maak je schoon met een vochtige doek, en de Ofyr is weer klaar voor het volgende gebruik! Wil je het nou echt helemaal afmaken? Dan kan een hottub hout ook zeker niet ontbreken onder je overkapping!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *