Dingen doen die je als kind leuk vond!

Als kind was je waarschijnlijk heel anders dan hoe je nu bent. Je vindt andere dingen leuk, er zijn belangrijke zaken die voorrang hebben en je vergeet vaak ook wat je als kind veel deed. In deze tijd zien we dat veel mensen zichzelf verliezen en hierdoor te maken hebben met burn outs en depressies. Dit is voor niemand leuk en dit wil je het liefst voorkomen. Door wat meer naar jezelf en naar binnen toe te trekken kun je weer ontdekken wat je als kleine jij leuk vond om te doen. De kans is groot dat je hier opnieuw plezier in zult vinden!

Nieuwe dingen uitproberen

Als kind ben je nieuwsgierig. Je wilt altijd weten wat er om je heen gebeurt en waarom je bepaalde dingen niet mag doen. Je kunt als volwassene ook opnieuw deze nieuwsgierigheid opzoeken. Waar wil je meer over weten? Wat voor boeken moet je hiervoor lezen en wat voor documentaires kun je hierover kijken?

Doen wat je eng vindt

Als kinderen vonden we het leuk om altijd dingen te doen die gevaarlijk zijn of wat we eng vinden. Nu vermijden de meeste mensen deze angstgevoelens het liefst. Door dit weer een beetje op te zoeken zul je merken dat je je en weer gelukkiger voelt en je waarschijnlijk al lange tijd geen adrenaline hebt gevoeld.

Je creatieve geest weer opzoeken

Vaak ben je als kind veel bezig met creatieve dingen doen. Denk aan knutselen, puzzelen, verven en nog veel meer! Je kunt oude foto’s en video’s terugkijken of aan je ouders vragen wat voor creatieve dingen jij het liefst deed. Bestel bij een online verfwinkel wat materiaal en ga weer even aan de slag! Voor je het weet zit je elke dag te wachten om weer datgene te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *