Dit moet je weten over DEGIRO

Heb jij al gehoord van DEGIRO? Als dit nog niet het geval is, moet je er toch een keer naar gaan kijken. Het is namelijk een broker waar je als particulier eenvoudig producten kunt kopen of verkopen en waardoor je extra geld kunt verdienen. Alleen is het vaak wel verstandig om eerst via verschillende platformen te kijken of je met een goede broker te maken hebt. Een van de platformen die jou altijd van informatie voorziet, is Compare All Brokers. Maar wat kan de broker voor jou betekenen en wat kun je zelf nog in de gaten houden? 

DEGIRO geeft jou toegang tot de markt 

DEGIRO is een broker die sinds enkele jaren particulieren voorziet van een platform om producten te kopen en verkopen. Als broker werken zij alleen samen met partijen die betrouwbaar zijn, waardoor je precies weet waar je jouw beleggingen in kunt stoppen en er ook profijt van kunt hebben. Je krijgt direct toegang tot de beurs en kunt een keuze gaan maken uit een van de opties binnen de markt. Je kunt dan direct gaan kijken welke belegging jij wilt doen en kunt dankzij de informatie altijd weten waar je aan toe bent. Je verkleint de risico met deze informatie. 

De koersen bekijken voor de aankoop 

Als je DEGIRO gaat gebruiken als broker is het belangrijk dat je eerst een account aanmaakt. Deze heb je namelijk nodig om een eigen wallet te creëren. Daarna ga je op zoek naar de beleggingen. Hiervoor kun je de koersen bekijken die op de website aangegeven zijn. Je moet ervoor zorgen dat je jouw producten zo goedkoop mogelijk in het bezit krijgt, zodat je ze op een later moment met winst kunt verkopen. Vergelijk de producten, prijzen en koersen daarom goed voordat je een aankoop doet, zodat je geen geld meer misloopt. 

Een hoog rendement kunnen behalen 

Je moet daarbij ook altijd gaan kijken naar het rendement dat je gaat behalen bij DEGIRO. Veel brokers hanteren bepaalde tarieven, waardoor jouw rendement lager kan worden. Zo kunnen de transactiekosten ook meegenomen worden in het maken van een keuze. Pas wanneer je alle tarieven goed op een rij hebt staan kun je de daadwerkelijke aankoop gaan doen en zie je jouw producten in jouw account verschijnen. Je gaat dan zelf kijken hoe de koersen veranderen, zodat je ook weer op het juiste moment tot een verkoop over kunt gaan. 

Vergelijk en start met beleggen! | Compareallbrokers.com.

Risico’s spreiden 

Houd er wel rekening mee dat je bij DEGIRO een risico neemt om geld te verliezen. Beleggen brengt immers altijd het risico met zich mee dat het bedrijf failliet gaat. In dit geval zul je jouw geld ook kwijtraken. Ook hierbij geldt weer dat je de ontwikkelingen en koersen moet blijven bekijken. Beleg daarbij uitsluitend met geld dat je kunt missen. Jouw financiële situatie zal daarom altijd het uitgangspunt moeten zijn, zodat je eventuele verliezen nog op kunt vangen. Je kunt uiteraard ook kiezen voor een spreiding van beleggingen om de risico’s ook te spreiden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *