Doe onderzoek naar je medewerkers

Medewerkerstevredenheidsonderzoek

Het is als bedrijf goed om te weten wat er speelt onder je medewerkers, hoe vinden zij het werk en de werksfeer of zijn er andere problemen die spelen op de werkvloer? Je kunt tegenwoordig niet meer om je werknemers heen, zij zijn de schakel tot succes van je bedrijf. Een werknemer die tevreden is, zal nog net dat stapje meer doen. Een goede werksfeer geeft ook energie en is aanstekelijk voor de andere werknemers, negatieve werknemers kunnen andere ook meeslepen in een negatieve spiraal. Door het doen van een medewerkerstevredenheidsonderzoek weet je hoe tevreden je werknemers zijn, of wat je eraan moet doen.

Medewerkerstevredenheidsonderzoek

Haal het maximale uit je medewerkers

Vaak is betrokkenheid bij een bedrijf een zwakke schakel, personeel voelt zich een nummer en worden niet of te weinig betrokken bij het bedrijf. Als leidinggevenden binnen het bedrijf kun je dit veranderen binnen het bedrijf, doe je een medewerkerstevredenheidsonderzoek dan kom je erachter waar het personeel meer van op de hoogte gehouden wil worden. Iedere laag van het bedrijf is even belangrijk, tenslotte is de werkvloer de plaats waar de werkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Met gepassioneerd personeel, wordt er meer omzet gecreƫerd wat meer winst betekent.

Goed inzicht in de situatie

Voordat je een goed inzicht kunt hebben, is het nodig dat er regelmatig een medewerkerstevredenheidsonderzoek wordt gedaan. Door dit onderzoek periodiek te doen, zie je niet alleen of er verbeteringen zijn maar ook of de tevredenheid van de werknemers omhoog gaat. Wanneer het personeel tevreden is, moet je als bedrijf toch door blijven gaan met de onderzoeken, alleen het gevoel dat medewerkers serieus worden genomen is al een stap in de goede richting. Voordeel hiervan is ook dat je snel erachter komt wat er speelt als er iets aan de hand is, het is altijd beter dit te horen via de persoon zelf dan via geroddel op de werkvloer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *