Drie tips om jouw onderneming te verduurzamen

Verduurzaming is al jaren een veelbesproken thema in Nederland. Het bewustzijn wat betreft de noodzaak van verduurzaming groeit en groeit en daarom is het een thema dat ook in iedere onderneming centraal moet staan. Doordat zowel consumenten als bedrijven steeds meer waarde hechten aan de mate verduurzaming is een duurzaam beleid gewenst. In deze blog geven we je drie tips om je onderneming te verduurzamen!

Duurzame elektronica

Een goede manier om te beginnen met het verduurzamen van je onderneming is het aanschaffen van duurzame elektronica. De aangeschafte elektronica kunnen binnen je onderneming worden weggezet als zijnde investeringen. Daarnaast is het hebben van elektronica als computers, beeldschermen et cetera in veel ondernemingen een vereiste. Het overstappen op duurzame elektronica is dan ook een makkelijke eerste stap die je kunt zetten om jouw onderneming te verduurzamen!

Overstappen op elektrische leaseauto’s

Als je je medewerkers momenteel voorziet van normale leaseauto’s is het zeker een mooie optie om deze ‘normale’ leaseauto’s om te zetten in elektrische leaseauto’s. Met elektrische leaseauto’s straal je niet alleen naar je medewerkers uit dat je wilt verduurzamen, maar naar de hele maatschappij! Iedereen kan jouw medewerkers zien rijden in de desbetreffende auto’s. Een elektrische leaseauto zal in eerste instantie wat duurder zijn dan een reguliere leaseauto. De elektrische leaseauto geeft je onderneming echter wel een positieve reputatie boost en kan zich op die manier uitbetalen. Er zijn tegenwoordig tal van mooie elektrische leaseauto’s die onderaan de streep niet eens extreem veel meer zullen kosten dan ouderwetse leaseauto. Bekijk vooral eens de Hyundai Kona electric en de Kia e-Niro als je op zoek bent naar betaalbare mooie opties!

Klimaatsystemen

Een van de beste manieren om je kantoor te verduurzamen is door het aanschaffen van een klimaatsysteem dat draait op een warmtepomp. Door gebruik te maken van de warmtepomp zal het kantoor grotendeels verwarmd/verkoeld worden met buitenlucht. De buitenlucht wordt middels groene elektrische energie verwarmd/verkoeld naar de gewenste kantoortemperatuur. Een klimaatsysteem is in eerste instantie een behoorlijke investering maar betaald zich op de lange termijn meer dan uit. Dit komt onder andere door de daling in vaste lasten voor het kantoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *