Een bureaustoel kopen: waar moet je op letten?

Er zijn vele factoren waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een bureaustoel. De juiste bureaustoel kopen kan een hoop rugproblemen voorkomen en zelfs bestaande rugklachten verzachten. Een bureaustoel kopen die ergonomisch gevormd is zal het lichaam op de correcte manier ondersteunen, wat van groot belang is wanneer je veel op kantoor werkt. Bedenk je maar eens dat je bij een fulltime kantoorbaan zeker 40 uur per week in een bureaustoel zit! Onderzoekers hebben aangetoond dat een goede bureaustoel, die het lichaam de juiste ondersteuning biedt, zowel productiviteit als efficiëntie op het werk kan verhogen. Omdat een goede zithouding achter het bureau je minder snel vermoeid maakt, zal je je langer comfortabel voelen en minder pauzes nodig hebben tijdens je werk. Ga je een bureaustoel kopen? In dit artikel lees je alle punten waar je op moet letten zodat je de bureaustoel koopt die bij jou past.

Ondersteuning en verstelbaarheid

Ondersteuning van de onderrug is één van de belangrijkste dingen waar je op moet letten wanneer je een bureaustoel gaat kopen. Een bureaustoel van goede kwaliteit geeft ondersteuning aan je onderrug zodat je geen overbelaste rug krijgt of bestaande overbelasting niet verergert. Het liefst kies je een bureaustoel die verstelbaar is zodat deze zich kan aanpassen aan je onderrug. Veel bureaustoelen zijn op verschillende manieren te verstellen. Hoe luxer de bureaustoel, hoe meer manieren deze heeft om aangepast te worden aan de gebruiker. De belangrijkste delen die versteld moeten worden zijn: de breedte en hoogte van de arm en de rugleuning, de hoek van de rugleuning, de hoek van het zitvlak en, zoals eerder vermeld, de steun voor de onderrug.

Wielen en draaibaarheid

Over het algemeen beschikken bureaustoelen over een wielbasis. Probeer de stoel uit om te voelen of deze gemakkelijk over de vloer rolt. Let er op dat je een bureaustoel met speciale wielen koopt voor tapijt, wanneer je op een kantoor met vloerbedekking werkt. Draait de stoel niet soepel? Dan kan dit voor een hoop vermoeidheid in de armen zorgen omdat je iedere keer over het bureau moet reiken als je iets wilt pakken. Zorg er dus voor dat je een stoel koopt waarvan zowel de wielen als de draaibare basis makkelijk meegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *