Een nieuwe motor aangeschaft? Denk hier ook aan!

Je hebt net je AVB behaald, is de oude motor aan vervanging toe of wil je er nog gewoon een tweede van in de schuur hebben staan, je gaat een motor kopen! Afhankelijk van het soort rijbewijs dat je bezit zijn er vele motoren beschikbaar waar je op zou mogen rijden. Wanneer je een motor gaat aanschaffen of hebt aangeschaft, zijn er natuurlijk nog veel meer dingen die hier aan te pas komen. Zo zul je de motor moeten verzekeren, zul je moeten kijken waar en hoe je de motor verzekert en dien je de motor eens in de zoveel tijd weg te brengen voor een onderhoudsbeurt. In dit blog vertellen we je er graag meer over, zodat je compleet voorbereid de weg op kunt gaan!

Een motorverzekering afsluiten

Wanneer je een nieuwe motor hebt aangeschaft, is het in eerste instantie belangrijk om deze direct te verzekeren. Net als bij een brommer en auto, zijn er verschillende verzekeringen af te sluiten en kun je kiezen of je de motor WA, WA Casco of Allrisk wilt verzekeren. Afhankelijk van jouw wensen en de te verzekeren waarde van de motor, zal er een premie worden opgesteld. 

Met een WA verzekering ben je verzekerd voor de schade die je met de motor aan derden toebrengt. Hier ben je bij een ongeluk alleen verzekerd voor de schade die je bij anderen hebt verricht, maar dekt deze verzekering d=niet de schade die je zelf aan de motor hebt opgelopen.

Bij een WA Beperkt Casco beschik je ook over een verzekering voor diefstal en ben je verzekerd voor schade wat niet jouw schuld is, zoals brand, joyriding, storm en natuurschade. Bij sommige aanbieders, zoals bij Combimotors, beschik je met een WA Beperkt Casco ook nog eens over gratis pechhulp in heel Europa voor motoren die jonger dan 10 jaar zijn!

Waar een motorverzekering afsluiten?

Nu je ongeveer weet welke verzekering je wilt afsluiten, zul je ook nog moeten kijken waar je de motorverzekering afsluit. Zo zou je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om een standaard verzekering af te sluiten bij een grote partij als de ANWB, maar kun je ook iets gerichter gaan zoeken en zul je komen bij andere goede, betrouwbare verzekeringsmaatschappijen. Combimotors biedt bijvoorbeeld een ruime dekking aan voor een aantrekkelijke maandpremie. Op basis van je kenteken of de kenmerken van de motor kan er al snel een globale premie worden berekend, waarna je deze alleen nog maar hoeft te personaliseren en je direct beschikt over een motorverzekering.

Zorg er verder nog voor dat je de verdere bijzaken regelt en je motor ook tijdig wegbrengt voor een onderhoudsbeurt, zeker wanneer je deze nieuw hebt aangeschaft. Hele fijne kilometers toegewenst!