Eerste stappen voor je eigen bedrijf

Een eigen bedrijf beginnen is natuurlijk ontzettend spannend. Veel mensen dromen ervan om een eigen bedrijf te beginnen, er zitten veel voordelen aan. Zo kun je precies bepalen wat voor product of dienst je wilt leveren en waar je passie voor hebt. Daarnaast zijn er in theorie natuurlijk ook ongelimiteerde winstmogelijkheden. Als het bedrijf heel succesvol is en groeit dan word je misschien wel miljonair. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want de andere kant van een eigen bedrijf beginnen is dat er ook heel veel onzekerheid bij komt kijken. Een groot percentage van nieuwe bedrijven overleefd de eerste vijf jaar niet. En wanneer je een eigen bedrijf hebt kun je winst hebben maar ook verlies. Dit is dus een stuk minder stabiliteit dan wanneer je gewoon een baan hebt. Toch kan een eigen onderneming beginnen het meer dan waard zijn. In dit artikel bespreken we de eerste stappen van je eigen bedrijf.

Financieel voorbereid

Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk na de start van je bedrijf inkomsten gaan genereren. Maar zeker het eerste jaar en zelfs de eerste jaren kan er veel onzekerheid zijn in de maandelijkse inkomsten. Je wilt dus financieel voorbereid zijn op deze financiële onzekerheid. Er zijn twee effectieve manieren om dit te doen. Een optie is om genoeg op te sparen dat je zeker een jaar je vaste lasten kunt betalen. Op die manier heb je een jaar tijd om aan je bedrijf te werken zonder dat je meteen financiële stress hebt. De andere optie is om je eigen bedrijf te beginnen terwijl je gewoon nog je baan doet. Dit betekent natuurlijk hard werken maar het geeft wel meer financiële zekerheid. Je zult in staat zijn om rustig in je vrije tijd aan je eigen bedrijfje te werken zonder dat je financiële onzekerheid hebt. Voor mensen die als zzp’er willen beginnen is dit een goede optie.

Administratieve zaken

Een eigen bedrijf beginnen doe je natuurlijk omdat je passie hebt voor een specifiek product of service die je wilt aanbieden. Maar bij een eigen bedrijf komen ook andere zaken kijken. Denk aan het bijhouden van de administratie en belasting betalen. Ook zul je je gaan inschrijven bij de KvK. Er zijn veel tools om te helpen bij onder andere de administratie. Het helpt ook om een zakelijke rekening te openen. Een zakelijke rekening openen doe je bijvoorbeeld bij Zakelijkbankieren.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *