Efficiënt je ruimtes scheiden

Wil je de ene kamer gemakkelijk kunnen afscheiden van de andere? Dan heb je tussen deze ruimtes een nieuwe deur nodig. Wat voor een gaat dat worden?

Zeker wanneer je bezig bent met een algehele renovatie is het verstandig om goed te kijken naar de indeling van je woning. Dat is het gemakkelijkste te bepalen wanneer je een gedetailleerde plattegrond van je huis hebt. Zo kun je goed zien hoe groot een oppervlak is en wat de mogelijkheden ervan zijn. Natuurlijk ga je toch ook met een meetlint langs alle ruimtes om er zeker van te zijn dat meubelen en andere attributen die jij er wilt hebben staan er ook daadwerkelijk zullen passen.

Kijk ook goed naar hoe ruimtes in elkaar overlopen en welke er moeten kunnen worden afgesloten van elkaar. Dat kan natuurlijk met behulp van een gordijn, maar ook een nieuwe deur behoort tot de mogelijkheden. Zo maak je heel gemakkelijk twee verschillende ruimtes van één kamer!

Type deur

Het mooie aan het uitkiezen van een nieuwe deur is dat jij zelf mag bepalen waar die van gemaakt wordt. Misschien lukt het je zelfs wel om er persoonlijk eentje in elkaar te zetten! Kies uit materialen als hout, glas, metaal of zelfs kunststof. Zolang het maar duurzaam is. Dat geldt zeker wanneer de deur al dan niet deels buiten geplaatst wordt. Let qua materiaal ook goed op de privacy wensen die je wellicht hebt. Dan is glas niet zo handig, tenzij het troebel glas betreft.

De keuzevrijheid bestaat ook wanneer je voor een schuifdeur gaat. Kleuren, materialen en texturen bepaal je helemaal zelf. Je hebt wel een wand nodig die lang genoeg is om deze open en dicht te kunnen doen. Is dat het geval, dan heb je een groot voordeel ten opzichte van een scharnierdeur. Het openen en sluiten hiervan vergt wegens de openslaande beweging veel meer ruimte. Bovendien profiteer je van meer privacy!

Schuifdeur

Stel jezelf de volgende vragen wanneer je een schuifdeur wilt plaatsen:

  • Kan het type deurbeslag dat je kiest het totale gewicht van jouw deur wel aan?
  • Is het mogelijk om eenvoudig – of überhaupt – deurbeslag op het materiaal aan te brengen waar jouw deur uit bestaat?
  • Komt deurbeslag in het zwart jou goed uit of wil je toch liever een andere kleur?
  • Hangt de deur binnen- of buitenshuis?

Voornamelijk vanwege de juiste behandeling van het materiaal is dit laatste belangrijk. Je hebt te maken met schommelende temperaturen en vochtigheidsgraden die de kwaliteit van het materiaal – bijvoorbeeld hout – kunnen beïnvloeden. Dan hebben we het zowel over het deuroppervlak zelf als het deurbeslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *