Enkele tips om de levensduur van je producten te maximaliseren

Veel industriële bedrijven leven van de machines die ze tot de beschikking hebben. De machines produceren de te verkopen producten of zijn hierin een ondersteunende factor. Het is dan ook van levensbelang om jouw fabriek te voorzien van de juiste machines. Het grootste nadeel van machines is dat ze ontzettend duur zijn in aanschaf. Je zult de investering er met de tijd gemakkelijk uit halen, maar de initiële instapkosten zijn erg groot. Als je nieuwe machines hebt aangeschaft voor jouw onderneming, dan wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mee gaan. Door de machines zo lang mogelijk in gebruik te houden verlaag je de relatieve kosten van aanschaf. Hoe langer de machine meegaat, hoe meer deze ook kan produceren. Omdat het zo belangrijk is om de levensduur van de machines te maximaliseren geven we je in deze blog twee tips die hieraan bijdragen!

Opslaglocatie

De locatie waar de machines bewaard worden is van grote invloed op de levensduur van de machines. Als de machines op vochtvrije en vorstvrije locatie bewaard worden, kunnen de machines niet gemakkelijk beschadigd raken door de krachten der natuur. Bij de machines wordt een handleiding meegeleverd. Als je deze handleiding goed doorleest zul je hierin ook vinden welke opslagomstandigheden ideaal zijn voor de specifieke machine. Als je je hieraan houdt dan kun je de levensduur van de machine op een gemakkelijke wijze optimaliseren!

Een beschermlaag aanbrengen

Voor tal van machines geldt dat de opslaglocatie in gebruik verschilt van de momenten waarop de machine in rust verkeert. Machines kunnen bijvoorbeeld overdag buiten gebruikt worden en ‘s nachts binnen worden opgeslagen. Om de machines ook op de momenten dat ze zich in de buitenlucht begeven te beschermen is een beschermlaag een vereiste. Je kunt de machines beschermen door ze te laten stralen met een beschermende laag. Door de laag die op de machine wordt gestraald zal de machine geen last hebben van water, wind et cetera. Een andere manier om een beschermlaag op de machines aan te brengen is middels poedercoating. Bij poedercoating wordt de machine, net als bij het stralen van de machine, beschermd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *