Goedkope keukens hoeven niet automatisch slechter te zijn

Als jij denkt aan goedkope keukens, dan denk je mogelijk aan tweedehands, ouderwets en gedateerd. En misschien betekent dat wel dat je geld wilt investeren in een nieuwe keuken, maar dat niet doet omdat je denkt dat je je deze niet kunt veroorloven. Niets is echter minder waar, want er zijn ook een aantal manieren waarop je met een beperkt budget een schitterende keuken kunt bezitten zonder daarvoor in financiƫle problemen te komen. Zoals je hier kunt lezen zijn goedkope keukens lang niet altijd minder van kwaliteit. En met deze tips kan iedereen geld op de aankoop besparen.

1.      Goedkope nieuwe keukens bij de leverancier

Het is mogelijk om geld te besparen op een nieuwe keuken als je de leverancier vraagt naar de showmodellen. Dit zijn de keukens die al zijn opgebouwd voor de showroom, maar die dus niet zijn gebruikt. Deze goedkope keukens worden vaak voor de helft van de prijs aangeboden, vooral omdat ze opgebouwd zijn en als showmodel zijn gebruikt. De oven is schoon, de kookplaat ongebruikt en de koelkast leeg. Het enige wat mogelijk is, is dat deze modellen her en der een krasje of beschadiging hebben omdat mensen er langs zijn gelopen. Vraag je leverancier dus om showmodellen, want dit zijn goedkope nieuwe keukens voor een fractie van de prijs.

2.      Wat kun je met je huidige keuken?

Een andere manier waarop je een keuken kunt aanschaffen voor een aanzienlijk lager budget is door zoveel mogelijk van je huidige keuken opnieuw te gebruiken. Misschien zijn de kastjes met alleen een nieuwe voorkant of een likje verf weer als nieuw? Of zal een nieuw aanrechtblad je keuken weer leven inblazen. Je kunt het geld dat je bespaart met een renovatie gebruiken voor nieuwe apparaten. Goedkope en oude keukens kunnen volledig eigentijds en modern worden opgeleverd door selectief geld uit te geven en te renoveren wat er te renoveren valt.

3.      Vergeet de tweedehands markt niet

In Nederland worden er via marktplaatsen regelmatig goedkope keukens geadverteerd van een paar jaar oud. Dit zijn bijvoorbeeld keukens van mensen die zijn verhuisd en die deze niet mooi vinden. Er is niets mis met die keukens en ze hebben nog een heel leven in zich. Het voordeel is dat deze goedkoop worden aangeboden, vooral als je de keuken zelf komt demonteren en ophalen. Verkopers hebben belang bij gemak en een snelle verkoop en dat zie je terug in de prijs. Als je tijd hebt om te wachten op het juiste aanbod en het niet erg vindt om een tweedehands oven te gebruiken, is dat een uitstekende optie. Je doet er het milieu ook nog een plezier mee.

Goedkope keukens van uitstekende kwaliteit

Met de bovenstaande tips schaf je met een klein budget ook de keuken van je dromen aan. Met een beetje creativiteit en het uitvoeren van een grondig marktonderzoek, kun jij ook een keuken bezitten met een moderne uitstraling, nieuwe apparaten en een kleine prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *