Google is meer dan alleen een zoekmachine

Google heeft zich de afgelopen jaren ontwikkelt tot veel meer dan enkel een zoekmachine. Google heeft het gigantische aantal mensen dat de website bezoekt of zelfs als startpagina heeft ingesteld om andere websites te vinden omgezet in een goed lopend verdienmodel. Daarnaast heeft Google haar aanbod ook breed uitgebreid. In deze blog benoemen we een aantal van haar diensten.

Google Analytics

Misschien wel de bekendste tool van Google is Google Analytics. Wanneer je Google Analytics op jouw website hebt draaien meet deze tool allerlei nuttige informatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aantal bezoekers, het aantal pagina’s dat wordt bezocht per bezoek, het aantal mensen dat direct weer van je pagina weg gaat en het moment dat iemand jouw website verlaat. Met behulp van Google Analytics is jouw website optimaliseren een stuk makkelijker geworden.

Google Mijn Bedrijf

Met de opkomst van internet op je mobieltje en steeds meer mensen die hun mobiel gebruiken om lokaal te zoeken is Google Mijn Bedrijf een must have voor elke lokale onderneming. Heb jij bijvoorbeeld een lokale fietswinkel wil je dat wanneer iemand in jouw dorp of stad een kapotte fiets heeft jouw winkel kan vinden. Google Mijn Bedrijf biedt een gratis locatie vermelding binnen de zoekmachine Google. Via deze vermelding is het eenvoudig mogelijk de locatie te bellen, een routebeschrijving aan te vragen en om de website van de onderneming te bezoeken. Hoe makkelijk is dat?!

Google Datastudio

Een andere handige tool die Google aanbiedt is Google Data studio. Data studio maakt het mogelijk informatie uit verschillende programma’s zoals Google Mijn Bedrijf, Google Analytics visueel weer te geven in een dashboard. Dit dashboard kun je makkelijk delen met anderen. Ook koppelingen met externe partijen zoals Mailchimp maar ook Twitter en Instagram zijn mogelijk. Op deze manier kun je gratis en vrij eenvoudig een mooi marketing dashboard maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *