Help! Hoe blijf ik zo gezond mogelijk tijdens een pandemie?

Je hebt het waarschijnlijk heel veel om je heen gehoord. Veel mensen zijn de afgelopen aangekomen. Het vele thuiszitten, niet naar de sportschool kunnen, vervelen, bang zijn en meer zorgt ervoor dat we meer snacken en eten dan normaal. Wat je als eerst moeten weten is dat je niet te streng hoeft te zijn in deze tijd. Het is allesbehalve vreemd dat je aankomt in een pandemie. Behalve de pandemie zijn er genoeg andere gebeurtenissen die dit jaar moeilijker hebben gemaakt. Gelukkig kun je met een aantal stappen toch gezonder leven en je beter voelen!

Een boost voor je immuunsysteem

Eén ding wat zeker is, is dat we nu ons immuunsysteem zo hoog mogelijk moeten houden. Zo beschermen we onszelf van het virus en voelen we ons fitter. Ben je geen fan van gezond eten? Probeer dan op zijn minst iedere dag 1 gezonde snack te eten en dit langzaam op te bouwen. Zoek online naar ingrediënten die voor een boost zorgen voor je immuunsysteem zoals gember of sinaasappels. Door iedere dag een kleine stap te nemen wen je er sneller aan en kun je het op de lange termijn aanhouden.

Blijf bewegen

Vergeet niet dat beweging enorm belangrijk is. Gelukkig zijn de sportscholen weer open en is het lekker weer, wat beweging makkelijker maakt. Ben je bang toch ziek te worden door naar de sportschool te gaan? Zoek online naar een thuisschema die niet te intensief is zodat je gemotiveerd blijft dit meerdere malen per week uit te voeren. Veel sportscholen hebben ook online video’s gedeeld en geven nog steeds wat online lessen. Door je aan te melden voel je een verplichting waardoor de kans groter is dat je mee zult doen. Verder kun je ook altijd buiten op afstand sporten. Probeer in ieder geval minimaal dertig minuten tot een uur goed te bewegen iedere dag.