Hoe begin je jouw eigen restaurant Scheveningen?

Je loopt door Scheveningen en je ziet overal restaurantjes, verschillende stijlen verschillende keukens. De ene na de andere heerlijke geur komt je neus tegemoet en je wordt begroet door allemaal gelukkige horeca-eigenaren. Voor veel mensen is het een droom; het beginnen van je eigen restaurant Scheveningen. Wat zou jij er van maken? In je gedachtes heb je natuurlijk al veel idee├źn over je restaurant Scheveningen, maar je moet natuurlijk wel kijken wat er op deze plek als is en waar je nog een gat in de markt kan opvullen. Voordat jij je restaurant Scheveningen kunt openen zijn er echter ook erg veel overheidsregels waar je rekening mee moet houden. Met deze aandachtspuntjes kun jij je droom waar maken en wie weet open je over enkele maanden je eigen restaurant Scheveningen.

1. Je restaurant Scheveningen inschrijven bij de KvK

Een restaurant Scheveningen is net als elk andere horecazaak een bedrijf en moet dus ingeschreven worden bij het handelsregister van de Kamer van Koophandel. Voordat je deze stap kunt zetten moet je wel al een huur- of koopcontract hebben van het pand waarin jij van plan bent je restaurant Scheveningen te openen. Wanneer je deze nog niet hebt, kun je de zaak ook nog niet registreren bij de Kamer van Koophandel. Wanneer dit wel is gelukt is het zaak je gegevens door te geven aan de belastingdienst, zodat je het omzetbelastingnummer en btw-ID toegestuurd kunt krijgen.

2. Bekijk het bestemmingsplan

Een bestemmingsplan is een document waarin staat vastgelegd wat er op een bepaald gebied gebouwd mag worden en welke bestemming het moet hebben. Dit moet je van tevoren goed bekijken, want misschien wil het gemeente helemaal geen horecazaak op de plek waar jij van plan was je restaurant Scheveningen te openen. Wanneer dit het geval is kun je wel altijd met een goede onderbouwing een verzoek doen tot het veranderen van dit plan.

3. Aanvragen van de exploitatievergunning horecabedrijf

Voordat je jouw gasten heerlijk eten kunt serveren in je restaurant Scheveningen moet je kijken of je een exploitatievergunning horecabedrijf nodig hebt. In de meeste gevallen is dit wel zo bij het serveren van eten, maar in sommige gemeenten ligt dit anders.

4. Aanvragen van de ontheffing alcoholwet

Een andere vergunning die je moet aanvragen is de ontheffing alcoholwet. Hiermee krijg je de toestemming om alcohol te schenken. Ben je van plan in jouw restaurant Scheveningen sowieso geen alcohol te schenken? dan is deze vergunning niet nodig!

5. Overige vergunningen

Er zijn ontzettend veel verschillende vergunningen, maar de kans is echter klein dat je deze allemaal nodig zult hebben. Wanneer je wilt verbouwen of renoveren moet je nagaan of je een omgevingsvergunning moet hebben en als je een heel gebouw wilt slopen is het noodzakelijk een sloopmelding te doen. Ook andere vergunningen moeten mogelijk aangevraagd worden. Denk hierbij aan een terrasvergunning als je een klein terrasje wilt plaatsen voor je restaurant of een vergunning verkoopdemonstratie in horeca wanneer je naast eten en drinken ook andere dingetjes wilt verkopen in je restaurant Scheveningen.

Denk eraan dat je ook moet parkeren in Scheveningen als je met de auto gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *