Hoe je succesvol kunt zijn in jouw eerste baan als data-analist

Als je een data-analist wilt worden, dan ben jij een kei in het vergaren van informatie. Bovendien weet jij op een efficiënte manier waardevolle data te onderscheiden en te analyseren op kansen en mogelijkheden voor jouw specifieke project. Om als beginnende data-analist de juiste richting in te slaan, lees je hier snel verder om succesvol te worden in jouw nieuwe rol.

Controleer altijd je werk

Een van de meest vervelende problemen voor een data-analist is dat er verkeerde informatie wordt doorgespeeld aan de opdrachtgever. Dit creëert niet alleen twijfel in jouw vermogen om de juiste informatie te verstrekken, maar kan er ook toe leiden dat het je geloofwaardigheid als data-analist schaadt. Als nieuwe data-analist wil je dit natuurlijk voorkomen. Zorg er dus voor dat je alle data die je van plan bent te presenteren extra controleert op relevante en onvolkomenheden.

Begrijp de business van jouw werkgever

Om in staat te zijn een goede data-analist te worden, is het van belang om de zaken van het bedrijf waarvoor je werkt goed te begrijpen en te weten hoe er geld wordt verdiend. Hiervoor ga je aan de slag met succesmeters, ook wel de Key Performance Indicators (KPI’s) genoemd. Wanneer je goed op de hoogte bent van de bedrijfsdoelstellingen en de bijbehorende KPI’s, ben je beter in staat om de vraag van de belanghebbenden te koppelen aan de business en de impact die ze willen teweegbrengen.

Identificeer problemen en vind een oplossing

Een goede data-analist zorgt ervoor dat er vragen worden gesteld en verbeteringstrajecten vorm krijgen. Als data-analist heb je namelijk toegang tot een enorme hoeveelheid aan data die jouw waardevolle inzichten kunnen verschaffen. Hiermee ben jij als een van de eerste in staat om mogelijke problemen te diagnosticeren en oplossingen te vinden. Wees dus extra waakzaam en intuitief met de data die de revue passeren!

Ben jij er klaar voor om de ideale IT-vacature te vinden? Als je geïnteresseerd bent in een nieuwe uitdaging, kijk dan eens op qquest.nl voor een uiteenlopend aanbod van vacatures, met én zonder ervaring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *