huren of toch kopen?

Een kleinschalig feestje en geen zin in troep in huis? Of een groots feest wat echt niet binnen de muren van jouw kleine stulpje passen? Dan is een partytent de perfecte oplossing voor dit probleem. Lekker buiten met zijn alle, maar toch droog en warm met elkaar. Je hebt hierbij twee opties: het aanschaffen van een eigen partytent, of er eentje huren. In deze blog ga ik het hebben over de voordelen van het huren van een partytent.

Spontaan feestje

Ben je zo iemand die spontaan een feestje wilt geven? Dan is het huren van een partytent vaak goedkoper dan het aanschaffen. Vooral voor mensen die eenmalig een feestje geven en hierna nooit meer op dezelfde manier. Waar laat je de rest van het jaar die grote doos vol met spullen? Huur je een tent, breng je hem netjes de volgende dag weer terug of wordt de tent zelfs opgehaald door het verhuurbedrijf.

Optie tot opzetten

Het opzetten van een partytent is geen gemakkelijke klus. Een heleboel stangen, hoekpunten, elastieken en doeken worden geleverd in een doos en je moet zelf maar even kijken hoe je het gehele geraamte inclusief wanden neerzet. Bij bepaalde verhuurbedrijven kun je er voor kiezen dat het bedrijf de tent voor je neerzet. Er zijn bedrijven die dit geheel gratis komen doen, of tegen een vergoeding.

Uiterlijk

Een partytent die je voor een prikkie haalt bij de bouwmarkt ziet er van buiten vaak simpel uit met een plastic zeil en een paar ijzeren palen. Kies je voor het huren van een partytent, dan kan je vaak kiezen uit verschillende modellen. Zo heb je tenten in een zwarte of bruine kleur, vierkante of langwerpige tenten, een tent met kleine of grote ramen en ga zo nog maar even door.

Meerdere opties

Bedrijven die in de verhuur van partytenten zitten, bieden vaak ook nog vele extra’s aan. Denk bijvoorbeeld aan (sta)tafels, stoelen, barkrukken of verlichting. Zo heb je gelijk alles in 1 keer geregeld en hoef je zelf niet opzoek te gaan naar genoeg zitplekken voor alle gasten.

Partytent verhuurbedrijven die partytenten verhuren zijn er genoeg. Google maar eens op ‘partytent huren Eindhoven' en je vindt gelijk een goed aanbod aan bedrijven die jouw willen helpen met een goede ruimte voor bijvoorbeeld het jaarlijkse Carnavalsfestival. Hoe dan ook is het huren van een partytent nooit een slecht idee, tenzij je natuurlijk elke maand een tuinfeestje organiseert. Dan worden de kosten natuurlijk meer als het eenmalig aanschaffen van een partytent.