Hygiëne is hot

Hygiëne is hot

4 november 2020 0 Door Redactie

We kunnen er in deze Corona tijd niet meer omheen, hygiëne is hot. Het lijkt wel alsof alle mensen die geen viroloog of IC-deskundige zijn, experts op het gebied van hygiëne zijn. Er gaan veel verhalen rond over hoe we met onze hygiëne om moeten gaan. We kennen inmiddels allemaal de uitdrukking “de handen stuk wassen”. Dit staat voor het zo vaak als je maar kunt je handen wassen. Hoe kun je nu het beste omgaan met de hygiëne? Welke tips zijn onzin en welke juist niet? Kun je een bedrijf, school of gym nog wel in als er geen desinfectiezuil aanwezig is? Zomaar een aantal vragen waar veel mensen in de huidige tijd mee worstelen.

white and clear plastic pump bottle

Desinfectiezuil mag niet ontbreken

Tot voor kort was het een redelijk onbekend begrip, maar nu kent iedereen de term desinfectiezuil. Het is in feite een zuil waarin een al dan niet elektrisch aangedreven pomp zit waarmee je desinfectievloeistof in je handen kunt druppelen. Vervolgens wrijf je je handen over elkaar en zijn je handen meteen gedesinfecteerd. Bij bedrijven, sportscholen en openbare instellingen zoals de bibliotheek mag een desinfectiezuil niet meer ontbreken. Iedereen die binnenkomt moet de gelegenheid hebben om direct zijn of haar handen te ontsmetten. Zo voorkomen we met zijn allen verdere verspreiding van het Corona virus.

Waar kun je een desinfectiezuil kopen?

Een desinfectiezuil kopen kan bij voldoende aanbieders. Het is wel even belangrijk om van tevoren te bepalen wat je budget is en welke bediening je wilt. De elektrische variant met sensor is de meest veilige aangezien je de zuil niet hoeft aan te raken om je handen te ontsmetten. Goede tweede is een zuil waarin de pomp met de voet bediend wordt en de simpelste uitvoering is die met een hendel die je met je elleboog moet bedienen. Hier zit je wel met het risico dat mensen de hendel met hun hand bedienen en dat is niet hygiënisch. Als de zuil er staat, moet de desinfectievloeistof tijdig bijgevuld worden.Zorg dus voor voldoende voorraad.

woman in black long sleeve shirt holding white and yellow plastic bottle

Handschoentjes ook een goede oplossing

Als je niet zo goed tegen al dat handen wassen en desinfecteren kunt, dan zijn handschoentjes zoals bijvoorbeeld euro gloves ook een goede oplossing. Met euro gloves bescherm je je handen tegen de soms agressieve desinfectievloeistof. Als je ergens heen gaat, bijvoorbeeld naar de supermarkt, dan trek je thuis de handschoentjes al aan. Bij de supermarkt desinfecteer je je handen bij de desinfectiezuil en kun je veilig naar binnen zonder dat je handen geïrriteerd raken.