IGN Vastgoed ervaring helpt je investeren in grond

Met de lage rente van het moment zijn veel mensen op zoek naar een andere plek om hun spaargeld onder te brengen dan op hun gewone spaarrekening. Maar het moet wel verantwoord zijn. Niet te veel risico, een verstandige belegging van je geld voor de lange termijn, wie wil dat nou niet? Er is één manier van investeren die rust brengt en waarbij het niet nodig is beurskoersen of de markt te bestuderen. IGN Vastgoed ervaringen wijzen uit dat investeren in grond een goede manier van investeren is voor mensen die graag op een solide, rustige en degelijke manier hun geld willen beleggen. Maar voor particulieren is het investeren in grond vaak een nieuw terrein en mensen zijn soms wat huiverig om eraan te beginnen. Daar kan de IGN Vastgoed ervaring van pas komen. Het bedrijf helpt jou om je eigen stuk grond te kopen. Nederlandse grond behoudt zijn waarde en kan alleen maar meer waard worden: op veel plekken in Nederland is er grond nodig om op te bouwen. Al jaren heeft IGN Vastgoed ervaring met het aan- en verkopen van grond. Ze weten dan ook precies welke grond de potentie heeft om in waarde te stijgen. Daar kun je als klant alleen maar van profiteren.

Investeren in grond

IGN Vastgoed ervaring laat zien dat investeren in grond voor elke portemonnee interessant kan zijn. Ook voor particuliere beleggers met relatief weinig te besteden. Door het verkavelen van grote stukken grond in kleinere kavels is het ook voor hen haalbaar. Door de grote behoefte aan bouwgrond in de toekomst in Nederland zal er nog steeds nieuwe grond worden gekocht door gemeenten en projectontwikkelaars. IGN Vastgoed ervaringen wijzen uit dat de grond die grenst aan de huidige bebouwing van dorpen en steden daar het vaakst voor uitgekozen wordt. Het loont dus de moeite om daar te kijken of er grond gekocht kan worden. Om te kunnen bouwen zal het bestemmingsplan moeten worden aangepast en met die verandering wordt de grond een stuk meer waard. Maar ook zonder bouwplannen wordt grond in Nederland in de loop van de tijd duurder. Een investering dus die zijn geld altijd opbrengt. Zo kun je als particulier profiteren van kennis van een ervaren grondaankoper. Wanneer je als investeerder op verschillende plekken grond koopt dan spreid je het risico en je vergroot de kans op een sterke stijging van je rendement. Grond kopen is verder eenvoudig. Met IGN Vastgoed ervaring koop je een stukje grond. Je wordt zelf eigenaar en kunt het verkopen wanneer je wilt en aan wie je wilt. In de tussentijd hoeft er niet veel te gebeuren. Je hoeft geen dagkoersen op de beurs in de gaten te houden of andere inspanningen te doen om je beleggingsopbrengst te vergroten. Belangstellenden om te kopen melden zichzelf wel en door de grond te verpachten aan bijvoorbeeld een boer brengt het ook zonder dat er gebouwd wordt al geld op.

Vijf overzichtelijke stappen

Wanneer je interesse hebt om te investeren in grond, dan kan je vrijblijvend contact opnemen met IGN Vastgoed. Je krijgt een presentatie van de mogelijkheden en daarna noteert de accountmanager je gegevens en de afspraken die al gemaakt zijn. Er wordt nagegaan of de procedure duidelijk is en of de risico’s bekend zijn. Alle afspraken worden per e-mail bevestigd. De volgende stap is een bezoek van een buitendienstmedewerker. Tijdens die afspraak kun je de koopovereenkomst bekijken en alle vragen stellen die je nog hebt. Pas als je alles begrijpt teken je de koopovereenkomst. Je tekent drie exemplaren en krijgt er eentje, door IGN Vastgoed ondertekend, weer terug binnen drie werkdagen. Vervolgens maakt de notaris een dossier aan. Die heeft daar in ieder geval een kopie van jouw identiteitsbewijs voor nodig. Je kan de notaris ook machtigen om de koopakte bij het passeren te ondertekenen. Als alles duidelijk is en alle informatie is verzameld, dan wordt een conceptkoopakte opgemaakt. Dat is een concept van de uiteindelijke akte van levering. Zijn koper en verkoper akkoord dan worden de definitieve akte van levering en de nota van levering opgemaakt. De nota van levering is eigenlijk de rekening van de aankoop waarop alle kosten staan gespecificeerd. Wanneer je hebt betaald vindt twee à drie weken na het tekenen van de koopovereenkomst de definitieve overdracht plaats. De notaris geeft de gegevens van de nieuwe eigenaar door aan het kadaster en je krijgt de akte van levering thuisgestuurd. Het is het papieren eigendomsbewijs, een belangrijk document dus.

IGN Vastgoed ervaringen van klanten

Grond kopen is niet iets wat je dagelijks doet. Klantvriendelijkheid en duidelijke communicatie zijn van belang bij beslissingen van zo groot belang voor de koper. IGN Vastgoed ervaringen van klanten laten zien dat de drie pijlers waarop de werkwijze van IGN Vastgoed rust: transparantie, zorgvuldigheid en duidelijkheid leiden tot tevreden klanten. IGN Vastgoed is gespecialiseerd in grond aan- en verkopen en ook dat leidt tot de rust dat je in zee bent gegaan met ervaren en deskundige adviseurs die op de hoogte zijn van de meest recente wet- en regelgeving. De klant staat altijd bovenaan. Als het gaat om een voor de meeste mensen vrij onbekend onderwerp als het kopen van grond is het niet gek dat je nog vragen hebt. Je kan altijd contact opnemen met IGN Vastgoed.

De kosteloze grondscan

Wanneer je zelf al een stuk grond op het oog hebt, bijvoorbeeld in jouw eigen stad of dorp, dan kun je een kosteloze grondscan door IGN Vastgoed laten doen. De adviseurs van IGN Vastgoed kijken dan of de grond in potentie geschikt is om in te investeren. Is dat het geval dan kan de grond op vergelijkbare manier gekocht worden als de andere stukken grond die door IGN Vastgoed worden aangeboden. Ook op deze manier kan je gebruik maken van de kennis en ervaring van IGN Vastgoed.

Tot slot nog een hele interessante optie: je kan met fiscale voordelen grond schenken aan jouw kinderen of kleinkinderen. Ook over deze mogelijkheden kan de adviseur van IGN Vastgoed je informeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *