innovatiestrategie

Een serieus bedrijf met groeiambities? Dan ontkom je er niet aan te innoveren

Er zijn bedrijven die ‘altijd hetzelfde kunstje flikken’ en die daarmee perfect vele jaren kunnen overleven. Echter bestaan er ook organisaties die hier niet mee weg kunnen komen. Zij zullen dus moeten blijven innoveren om hun eigen voortbestaan te kunnen garanderen – of in ieder geval de kans daarop zo groot mogelijk te maken. Sowieso is innovatie iets waar niet aan te ontkomen valt als je een bedrijf runt met de ambitie om succesvol te zijn en te groeien. Het begint hierbij allemaal met het ontwikkelen van een innovatiestrategie waarbij aan alles gedacht is. Lees hieronder welke stappen zoal tot een dergelijke, succesvolle strategie leiden.

Volg deze stappen om een innovatiestrategie te volgen

Door middel van (onder meer) het opvolgen van de volgende stappen kun je een succesvolle innovatiestrategie formuleren:

  • Stel vast wat de normen, waarden en sterke punten van je organisatie zijn.
  • Kijk rond bij andere organisaties, vooral naar hoe zij structuur geven aan innovatie en hoe zij strategieën hieromtrent toepassen.
  • Stel vast welke stijl van innoveren je zou willen toepassen in je eigen bedrijf. Kies hierbij voor een stijl die past bij de werksfeer die er nu heerst of die je graag zou willen zien in je organisatie.
  • Bepaal welke route moet afgelegd worden om de gewenste doelen met betrekking tot innovaties te realiseren. 
  • Bedenk goede en doordachten innovatieprocessen die passen bij de doelstellingen en de normen en waarden van je bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *