Investeren in een kansrijke IT onderneming

De maakindustrie is al enige decennia uit Nederland vertrokken. De landbouwsector is op dit moment nog (zeer) omvangrijk binnen Nederland, maar dit lijkt in de komende jaren te gaan afnemen. Waar moet B.V. Nederland zich dan op gaan toeleggen? Hoe zorgen we ervoor dat we een welvarend land blijven waar veel waarde wordt gecreeerd? Persoonlijk denk ik dat Nederland zich in de toekomst vooral op de domeinen van innovatie en techniek zal toeleggen. Op het snijvlak van deze twee bevindt zich de IT. Nederland barst nu al van de succesvolle IT-bedrijven en potentierijke IT-startups. In de toekomst zie ik dit alleen maar groter worden. Wie zijn geld wil investeren in een binnenlandse onderneming die hoge ogen gaat gooien in de toekomst, raad ik aan om binnen de wereld van de IT naar gunstige opties te zoeken. In deze blog bekijk ik een van de opties samen met u. Te weten de optie van een aandeel atos kopen!

Een Frans en Nederlands IT-bedrijf

Het bedrijf waar ik het graag met u over wil hebben is het IT bedrijf Atos Origin B.V. Strict genomen is dit geen Nederlands bedrijf, maar er is wel een duidelijk Nederlands tintje in het DNA te herkennen. Atos Origin is namelijk het resultaat van een fusie tussen het Franse Atos en het Nederlandse Origin. Deze fusie geschiedde in het jaar 2000 en sindsdien staat het bedrijf bekend als Atos Origin B.V. Het bedrijf is een grote speler op het gebied van ICT-advies, digitale transformatie, systeemintegratie en het verwerken van betalingen. Er zijn wereldwijd meer dan 100.000 werknemers actief voor Atos Origin B.V. en de omzet bedroeg in 2016 11,7 miljard.

Perspectieven van Atos Origin B.V.

Voor wie een aandeel atos kopen wil, is het natuurlijk belangrijk om te weten hoe het bedrijf ervoor staat. Welnu, daar zullen we bij dezen eens naar kijken. Net als veel andere bedrijven heeft Atos een moeilijk jaar achter de rug door de Corona crisis. Desondanks wist men in 2020 toch een winst van ruim 300 miljoen euro te bewerkstelligen. Het ligt daarom voor de hand dat Atos na deze moeilijke tijd nog meer wind in de zeilen kan krijgen, waarmee het een interessant bedrijf is om in te investeren. Zoals altijd geldt echter uiteraard: resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Voor wie deze onzekerheid het hoofd weet te bieden, kan een aandeel atos kopen zeker een optie zijn om eens goed over na te denken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *