Je kantoor verbouwen tot de perfecte werkplek!

Is het al een tijdje geleden dat je een pand hebt gevonden en daar een kantoor hebt laten bouwen? In het begin was het vooral spannend om je eerste kantoor te openen. Hierbij was het belangrijk een ideale werkplek te creëren die bij het bedrijf past en waar genoeg personeel in kan. Inmiddels is het bedrijf gegroeid en is het kantoor toe aan uitbreiding en wat verbouwing. Je komt opnieuw tot een belangrijke keuze te staan: blijf je in hetzelfde pand en ga je alleen verbouwen of ga je als bedrijf verhuizen naar een andere locatie?

Waarom verbouwen?

Er zijn verschillende redenen waarom het verbouwen van je kantoor belangrijk is. We zetten ze hieronder op een rijtje:

  • De inrichting voldoet niet meer aan de hedendaagse eisen van je personeel;
  • De kantooraankleding is aan vervanging toe net als andere onderdelen die verouderd zijn;
  • Je hebt meer of minder ruimte nodig en wilt het efficiënter indelen.

De afgelopen tijd zien we vooral het eerste punt als voornaamste reden dat kantoren verbouwd worden. Mensen willen een meer huiselijke sfeer op kantoor en willen zo effectief mogelijk kunnen werken. Daarnaast zijn genoeg dingen tegenwoordig geautomatiseerd en kunnen genoeg onderdelen vervangen worden door duurzame alternatieven zoals Airtex als aankleding bijvoorbeeld.

Bestaat er een perfecte werkplek?

In theorie bestaat er een perfecte werkplek. In realiteit is het moeilijk iets perfect te noemen. Wel is het tegenwoordig mogelijk om werkenplekken voor meer personeel ideaal te maken. Denk aan flex werkplekken, genoeg ergonomische accessoires voor de gezondheid en kamers waar personeel naartoe kan voor betere concentratie. De een heeft meer stilte nodig dan de ander en daarom is het hebben van een extra stiltekamer ideaal voor veel mensen. Deze kan gereserveerd worden gedurende de dag zodat iedereen er in kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *