Je werknemers op de juiste manier motiveren

Werknemers motiveren zorgt voor goede cijfers. Het is nodig om in een bedrijf je personeel gemotiveerd te houden. Toch zien we dat dit vaak op de verkeerde manier gebeurd. De gevolgen? Denk aan veel ziekteverzuim, verloop en slechtere cijfers. Dit is voor niemand leuk. Werknemers kunnen hierdoor ook mentaal achteruit gaan door bijvoorbeeld een burn out te krijgen. Hoe kun jij nu je werknemers op de juiste manier motiveren?

Werken aan teambuilding

Allereerst is het belangrijk dat je ruimte maakt voor een goede teambuilding. Werknemers zien elkaar immers vaak 40 uur per week. In veel gevallen is dit nog meer dan 40 uur. Voor betere werkprestaties is het belangrijk dat je team het ook goed met elkaar kan vinden. Door teambuilding activiteiten in te plannen kun je precies zien waar de problemen liggen en hoe je deze kunt oplossen. Je kunt hierin ook feedback vragen aan je werknemers. Wat gaat goed en wat kan beter?

Een fijne werkomgeving

Een fijne werkomgeving draagt enorm bij, bij een motiverend team. Een ruimte die gezond is, waar men plezier heeft en met plezier naartoe gaat en waar men zich dagelijks gemotiveerd voelt. Merk je dat je misschien hier en daar iets moet aanpassen? Dan is het waarschijnlijk tijd voor een kantoorverbouwing. Je kunt hierbij contact opnemen met interieurbedrijven zoals newkantoor om samen te kijken naar een nieuwe inrichting.

De juiste communicatie

Uiteindelijk is communicatie het allerbelangrijkst. Begrip hebben voor elkaar situatie, zowel privé als werkgericht. Naar elkaar luisteren en met oplossingen komen voor elkaar telt hier ook in. Je kunt bijvoorbeeld diverse trainingen volgen en allerlei oefeningen doen met elkaar om de communicatie te verbeteren. Op deze manier ben je als manager altijd op de hoogte van wat er speelt op de werkvloer. Dit is uiteindelijk wat we willen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *