Kan ik ook een houten vloer laten egaliseren?

Veel oudere huizen hebben geen betonnen ondervloeren. Gelukkig kan je ook een houten vloer laten egaliseren. Zeker hout is nooit volledig vlak. Een harde vloer plaatsen zonder dat er eerst geëgaliseerd wordt is dan ook zeer onverstandig. Het hout zal zeker gaan ‘werken’ onder druk van meubels en het lopen door het vertrek. Het kan dan gebeuren dat de planken losraken of bol gaan staan. Uiteindelijk zal je dan in het slechtste geval de hele vloer eruit moeten halen en deze opnieuw leggen. Dat is natuurlijk zonde van het werk. Daarom is het belangrijk om de vloer goed te egaliseren of dit te laten doen door een vakman voordat de nieuwe vloer erin gaat. 

Kan ik mijn vloer zelf egaliseren?

Egaliseren lijkt heel makkelijk, maar het is echt vakwerk. Het komt aan op millimeters als het gaat om het aanbrengen van de egalisatie laag. Daar komt bij dat je heel secuur moet werken en ervoor moet zorgen dat de vloer direct na het egaliseren niet beschadigd raakt. Dat gebeurt niet alleen door erop te lopen, maar ook door vuil en stof dat op de vloer terecht kan komen als deze nog niet goed droog is. Als je geen ervaring hebt met het egaliseren van vloeren is het dan ook niet verstandig om dit zelf aan te pakken, zeker niet als het om een belangrijke ruimte gaat zoals bijvoorbeeld je woonkamer. 

Wat betaal ik voor het egaliseren van mijn vloer?

Wat de kosten zijn als je je vloer laat egaliseren hangt natuurlijk af van het aantal vierkante meters. Daarnaast is het belangrijk welk materiaal voor het egaliseren wordt gebruikt. Het is sowieso aan te raden om online meerdere offertes aan te vragen zodat je kunt vergelijken. Let daarbij zeker niet alleen op de prijs maar ook of het een ervaren bedrijf is en of er kwaliteit wordt geleverd. 

MT: Een houten vloer vakkundig laten egaliseren

MD: Ook een houten vloer kun je prima laten egaliseren. Dit wordt aangeraden bij het plaatsen van verschillende soorten harde vloeren zoals hout en plavuizen.

Wil je een ander type vloer egaliseren? Ook dat kan bij Egaliseren.nl! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *