Kantoormanagement voor beginnende bedrijven

Als ondernemer begin je natuurlijk met een ambitieuze visie. Je wilt een product of service creëren waar je trots op bent en waar ook veel vraag naar is in de markt. En je wilt natuurlijk een gezonde winst creëren. Maar bij een bedrijf opbouwen komt natuurlijk veel meer kijken. Zeker wanneer je groeit en nieuwe werknemers aanneemt dan is het ook belangrijk dat je een leuk kantoor hebt en samenwerking verbeterd. Of wel je zult voor je werknemers een fijne werkomgeving willen creëren. Voor de meeste mensen is het werk een plek waar ze een groot deel van de week doorbrengen. Dit betekent dat het heel belangrijk is voor mensen om gezellige en effectieve werkomgeving te hebben. Zelfs als het werk zelf leuk is dan kan een werkomgeving vol conflict en spanningen nog het werk verpesten. En als werknemers ongelukkig zijn dan zal dit ook in de productiviteit te voelen zijn. We bespreken hier kantoormanagement tips voor beginnende bedrijven.

Gezamenlijke lunch

Zeker voor middelgrote bedrijven van tussen de twintig en veertig personen is het heel leuk om gezamenlijke lunches voor te bereiden. Op deze manier is er elke dag even een moment voor iedereen om bij elkaar te gaan zitten en samen een maaltijd te nuttigen. Je kunt gemakkelijk een of twee grote koelkasten in het kantoor hebben met een grote tafel om daar gezamenlijk te lunchen. Wanneer je gezamenlijk luncht is het natuurlijk wel belangrijk dat je ook het kantoor schoon en netjes houdt. Maak duidelijke afspraken over bijvoorbeeld wiens taak het is op welke dag om de tafel af te ruimen en in de avond het vuilnis buiten te zetten. Je zult ook rolcontainer voor bedrijfsafval kunnen huren.

Bureau setup

Vroeger had iedereen een eigen bureau en werkte je ook vaak in een ‘cubicle’ structuur. Dit is tegenwoordig niet meer het geval. Veel bedrijven maken steeds meer gebruik van een open werkvloer waar iedereen makkelijker kan communiceren en samenwerken. Ook zijn er meer en meer bedrijven die gebruik maken van flex werkplekken. Dit houdt in dat de werknemers niet zozeer een eigen bureau hebben maar gewoon gaan zitten waar ze dat het liefst willen.

Vertrouwenspersoon

Een goed HR manager regelt niet alleen de ‘day to day’ van het kantoor maar fungeert ook als vertrouwenspersoon voor werknemers en lost potentiële spanningen en conflicten op. Als ondernemer is het daarom belangrijk om op tijd een goede HR manager aan te nemen zodat je zelf kunt focussen op de groei en ontwikkeling van je bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *