Leuke carrière opties die je misschien nog niet had overwogen

Weet je nog niet welke carrière je wilt najagen, of ben je misschien toe aan iets anders? Dan kunnen we ons goed voorstellen dat je je een beetje probeert te oriënteren. Toch is dat vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Om je hier een handje bij te helpen hebben we een aantal voorbeelden voor je opgeschreven ter inspiratie!

Werken binnen re-integratie

Wanneer iemand een tijd niet heeft kunnen werken vanwege ziekte bijvoorbeeld, dan kan het zijn dat diegene niet meer terug kan naar zijn of haar oude functie. In dat geval start er een re-integratie traject. Dit houdt in dat mensen zoals de arbeidsdeskundigen van Xs2more diegene gaan helpen om een nieuwe baan te vinden die past bij de voorkeuren en vaardigheden van de persoon in kwestie. Dit is mooi werk, omdat je mensen helpt en ervoor zorgt dat zij weer met plezier aan de slag kunnen!

Een kunst gerelateerde hobby najagen

Vind je het leuk om kunst te maken, zoals schilderen of fotografie? Ben je er goed in? Dan is het misschien wel de moeite waard om te kijken of je hier je brood mee kunt gaan verdienen. Veel kunstenaars werken nog, soms parttime of zelfs fulltime, naast hun kunstprojecten totdat zij er genoeg mee verdienen, dus je kunt het altijd proberen!

Je eigen organisatie oprichten

Wil je vooral graag voor jezelf werken en niet voor een baas? Dan is het een goed idee om je eigen organisatie op te richten! Denk goed na over het soort bedrijf dat je start en ga er dan voor de volle honderd procent voor, zodat je zo snel mogelijk een normaal salaris aan jezelf kunt uitkeren en kunt vertrouwen op je eigen organisatie. Dat neemt veel stress weg en betekent dat je een goed lopend bedrijf hebt opgericht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *