Leven in een duurzame stad

Duurzaamheid en duurzaam leven is iets wat we steeds vaker om ons heen zien. Bedrijven en de overheid zijn steeds meer bezig om duurzame alternatieven te vinden voor allerlei producten en diensten. Zo zijn ook een hoop gemeentes hiermee bezig. We zien voornamelijk verandering in de randstad. Mensen denken mee en werken mee aan een duurzamere stad om in te wonen. Ook draagt dit natuurlijk bij aan een beter milieu en het verminderen van de klimaatverandering. Hoe kun jij als burger ook leven en bijdragen aan een duurzame stad?

Wat doet de gemeente en hoe kan je meehelpen?

De gemeente is constant bezig om met betere alternatieven te komen. Zo zijn er een hoop afvalbakken omgeruild voor een Smart Bin en zien we steeds minder benzine voertuigen in het centrum. Hoe kan je zelf helpen met Smart Waste solutions?

  • Stuur een voorstel naar de gemeente met je eigen idee. Dit kan van alles zijn. Zoek online op waar je voorstel aan moet voldoen en naar wie je het kan opsturen. Vaak is het een langdurig proces, maar met een goed voorstel heb je een hoge slagingskans.
  • Een duurzaam thuis. Woon je met huisgenoten? Dan kun je samen kijken naar duurzamer leven in huis. Bespreek verschillende opties en neem kleine stappen naar het gewenste resultaat. Drastische keuzes maken werken op de lange termijn vaak niet dus laat dit achterwege. Het is beter om kleine stappen te maken en met elkaar te blijven communiceren hierover. Zo word je er zelf ook beter in.
  • Woon je in het centrum? Dan heb je in principe geen auto nodig. Probeer zo minimalistisch mogelijk te leven. De gemeente denkt met je mee in deze oplossingen. Zo zien we dat je steeds meer scooters en auto’s kunt huren en delen met elkaar. Het zijn elektrische voertuigen en je bent goedkoper uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *