Managersambities? Volg dan een cursus tot leidinggevende

leiderschap

Heb jij ambities om in het bedrijfsleven succesvol te worden, in die zin dat je graag bijvoorbeeld manager of teamleider zou willen worden? Dat zijn ambities waar natuurlijk niets mis mee is. Misschien heb je ook wel heel gegronde redenen om deze plannen te hebben. Vanuit je omgeving heb je namelijk wellicht al eens gehoord dat je een inspirerende persoonlijkheid of sterke leidinggevende kwaliteiten hebt. Dat kan heel goed waar zijn, maar evenwel is het zo dat leiderschap op een werkvloer anders functioneert dan in het privéleven. Een leider in het zakenleven moet idealiter over veel kwaliteiten beschikken. Het is hoe dan ook raadzaam om eens een managerscursus te volgen om erachter te komen in hoeverre je nu al aan al die kwaliteiten voldoet. Zo weet je gelijk aan welke punten je mogelijk nog moet werken; iets dat overigens extreem belangrijk is om te weten voor elke leidinggevende.

leiderschap

Hieraan herken je goed leiderschap

Wie een goede leider is, daar kunnen de meningen natuurlijk over verschillen. Toch kunnen we stellen dat je sterk leiderschap in het bedrijfsleven kunt herkennen aan een aantal aspecten. Dit zijn dan ook de eigenschappen die je uiteindelijk dient te bezitten om echt succesvol als leidinggevende te worden:

leiderschap

• Communicatieve vaardigheden. Je weet met alle leden van je team een bepaalde band op te bouwen, zodanig dat je open naar elkaar kunt zijn over prestaties, maar ook over privékwesties. Je snapt daarbij dat je niet met iedereen op dezelfde manier kunt communiceren, aangezien persoonlijkheden heel verschillend zijn.

• Je hebt motiverende kwaliteiten.

• Een sterke visie, waarbij je rekening houdt met alle van belang zijnde factoren.

• Je hebt een gezonde dosis positivisme. Bij tegenslagen raak je dus niet in de war.

• Je komt authentiek over, en dus niet ‘nep’ of gemaakt.

• Je hebt doortastendheid en schuift problemen dus niet op de lange baan.

• Mensen raken door jou geïnspireerd.