Meest populaire CMS systemen

WordPress

Wanneer jij of je webbouwer een website gaat bouwen wordt er altijd gewerkt met een CMS systeem. Een CMS systeem is een Content Management Systeem die het mogelijk maakt om een responsieve website te maken. In dit systeem kun je pagina’s aanmaken en vormgeven naar jouw wens. Er zijn enorm veel soorten CMS systemen, waarvan wij de 3 populairste zullen behandelen.

WordPress

WordPress is het meest gebruikte CMS systeem! Met WordPress kun je jouw website volledig op maat maken en heeft met de WooCommerce extensie de populariteit naar een hoger level gebracht. WooCommerce is een extensie waarmee je een e-commerce winkel kan beginnen. Binnen WordPress kun je diverse thema’s kiezen waarmee je jouw website kunt maken. Je kunt voor zowel voor de gratis versie als voor een betaalde versie kiezen. Wanneer je jouw website makkelijk wilt bedienen en gebruik wilt maken van vele mogelijkheden, ga dan voor een WordPress website! Belangrijk voor een WordPress website is dat je deze onderhoud. Door het onderhouden van jouw website zorg je voor een optimaal werkende website. Weet je niet hoe je het onderhoud van WordPress verricht? Laat dit dan over aan een WordPress onderhoud specialist!

Joomla

Joomla is iets ingewikkelder dan WordPress, maar zeker niet te min. Net als WordPress heeft Joomla meerdere thema’s en templates die je kunt gebruiken om jouw website op te bouwen. Bij Joomla is het alleen zo dat je het CMS systeem even goed door moet krijgen, voordat je kunt profiteren van de functionaliteiten. Wanneer je geen webwinkel wilt beginnen, is dit CMS zeer geschikt. dit CMS systeem is vooral gericht op informatievoorziening en niet op de verkoop van producten. Net als WordPress wordt er ook bij Joomla een gratis versie aangeboden.

Drupal

Drupal is al een veel minder gebruikt CMS systeem, omdat WordPress toch echt het meest gebruikt wordt. Hetzelfde als Joomla, is Drupal minder geschikt voor webwinkels en meer gericht op informatievoorziening. Drupal beschikt over de basisfunctionaliteiten waarbij je een website kan bouwen. Het is een gratis systeem met diverse modules waarbinnen je kunt werken. Echter kun je bij Drupal niet kiezen uit verschillende thema’s voor je website, maar moet je dit eerst zelf vormgeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *