Middeltjes tegen slakken

Ze zijn tergend langzaam, maar toch krijg je ze lang niet altijd te pakken. Ik heb het natuurlijk over slakken. Met of zonder huisje, ze houden ontzettend van de prachtige plantjes die jij met veel moeite in de tuin hebt geplant en mogen er dan ook graag een hapje uit nemen. Dit tot grote ergernis van jou, want de plantjes zien er niet meer uit. Gelukkig zijn er genoeg aaltjes tegen slakken. Welke? Dat ga ik je vertellen in dit blog!

Zout

Dit is waarschijnlijk het middel dat iedereen kent en gebruikt tegen slakken. Wat veel mensen niet weten is dat het gebruiken van zout een erg slecht idee is als het gaat om het bestrijden van slakken. Allereerst is het natuurlijk vrij bruut om de slak langzaam te laten opeten door het zout. Daarnaast blijft er een groene slijm over vol zoutresten, die absoluut niet ten goede komt van de bodem. Het zorgt voor verzilting van het water wat schadelijk is voor je planten. Afrader dus!

Natuurlijk

Gelukkig is de beste oplossing tegen slakken een natuurlijke manier. Zo kan je bepaalde planten in je tuin laten groeien die slakken afschrikken. Planten met sterke geuren zoals bieslook, tijm, knoflook en salie zullen ervoor zorgen dat de slakken niet langer jouw tuintje inkruipen om hun buikjes te vullen. Ook bepaalde dieren kan je inzetten als natuurlijke vijanden van de slak. Kippen, larven, egels en spinnen bijvoorbeeld. Met voedsel en plantjes kan je deze dieren naar je tuin lokken en voilà, je kan vaarwel zeggen tegen familie slak.

Middelen

Als het dan allemaal echt niet werkt, kan je ook nog één van de vele middeltjes gebruiken die speciaal gemaakt zijn om slakken te verdrijven. Slakkenkorrels is daar een goed voorbeeld van. Deze strooi je in de tuin en zal de slakken afschrikken en zal voorkomen dat de slakken zich gaan vermenigvuldigen.

Periode

Tot slot gaat het dan nog om de periode waarin je de slakken bestrijdt. Dit is namelijk niet nodig in de winter. Tijdens de winter zitten de slakken verscholen en houden ze een lange winterslaap. Wanneer je wel aan de slag kan, is in het voorjaar. In het vroege voorjaar, na hun winterslaap, leggen de slakken eitjes en na drie weken komen die eitjes uit. Twee maanden na het uitkomen van de eitjes zijn de slakken al volwassen en zullen ze verlangen naar een lekkere maaltijd, oftewel jouw plantjes. Begin dus vroeg met je maatregelen tegen de slakken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *