Omgaan met geld, hoe doe je dat?

Veel mensen vinden het lastig om op een goede manier met geld om te gaan. Ze geven teveel uit, en/of hebben er geen idee van wat er eigenlijk allemaal met hun geld gebeurt. Merk je bij jezelf dat je ook niet zo goed met geld om kunt gaan? En zou je je graag wat bewuster willen worden van wat je allemaal uitgeeft? Onderstaande tips helpen je hier een handje bij.

Voorkom rood staan

Rood staan is nooit leuk. Je betaalt rente over het bedrag dat je rood staat en het voelt simpelweg niet goed om eigenlijk geen geld te hebben. Als de schulden steeds verder oplopen, kan er uiteindelijk een incassobureau zoals Credifin Nederland (https://www.credifin-nederland.nl/) worden ingeschakeld. En dat wil je natuurlijk voorkomen!

Houd bij wat er allemaal gebeurt met je geld

Ben je er van op de hoogte hoeveel je uitgeeft en hoeveel er binnenkomt? Als dat niet het geval is, is dit het moment om dit bij te gaan houden. Zo heb je een beter overzicht van wat er allemaal gebeurt en kun je op tijd bijsturen indien nodig. Je in- en uitgaven kun je bijhouden met online software, maar je zou dit ook in Excel kunnen doen. Er bestaan gratis templates die je hiervoor kunt gebruiken en die het je een stuk makkelijker maken.

Wees zuinig met je geld

Geef je vaak te veel geld uit? Dan kan het goed zijn om vanaf nu wat zuiniger aan te doen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld maar één keer per week boodschappen te doen. Hierdoor kom je minder snel in de verleiding om extra dingen te kopen die je eigenlijk niet nodig hebt. Ook is het goed om voortaan zelf te koken in plaats van eten te bestellen; hier bespaar je een hoop geld mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *