Mijn ervaring met Opleidingvertrouwenspersoon.nl

Al lange tijd was ik op zoek naar een cursus of opleiding die ik kon volgen. Ik ben werkzaam binnen een grote organisatie en wilde graag een volgende stap nemen. Ik ben al ontzettend lang werkzaam binnen het bedrijf en heb een goede band opgebouwd met medewerkers om mij heen. Toen iemand mij laatst vroeg wat ik van de functie vertrouwenspersoon vond, ben ik eens gaan nadenken. Dat leek mij namelijk wel wat! Zodoende kwam ik uit bij Opleidingvertrouwenspersoon.nl en daar heb ik de geaccrediteerde opleiding tot vertrouwenspersoon gevolgd. Ik ben hier ontzettend enthousiast over en deel daarom graag de belangrijkste ervaringen met je. Wie weet is deze opleiding ook iets dat jij graag zou willen volgen. Ik heb in ieder geval gemerkt dat ik er als persoon enorm veel profijt van heb gehad.

Opleidingvertrouwenspersoon.nl biedt een goede opleiding aan

Mijn werkgever raadde mij na overleg de website Opleidingvertrouwenspersoon.nl aan. Hier heb ik meerdere cursusdagen gevolgd en ik heb hier een hele hoop geleerd. Zo krijg je te maken met echte praktijkvoorbeelden. Daarnaast worden situaties live nagespeeld en dien je gelijk in jouw rol als vertrouwenspersoon te treden. Zo leer je gelijk hoe het is om met een melder om te gaan. Dit kan zijn wanneer een medewerker bijvoorbeeld melding maakt van ongewenste omgangsvormen, of van integriteitsschendingen. Het is belangrijk dat je op de hoogte bent van dit soort situaties zodat je weet hoe je hiermee om dient te gaan. Nu ik in het werkveld actief ben kom ik soms in zulke situaties terecht en ik kan nu goed teruggrijpen op de opleiding die ik heb gevolgd. Uniek aan Opleidingvertrouwenspersoon.nl vind ik dat ze echt de tijd nemen voor je. Zo ga je aan de slag in kleine groepen zodat iedereen genoeg aandacht krijgt om zichzelf te ontwikkelen. 

Wat leer je precies?

Tijdens de opleiding tot vertrouwenspersoon bij Opleidingvertrouwenspersoon.nl leer je alles over ongewenste omgangsvormen binnen organisaties. Daarnaast leer je de rol van vertrouwenspersoon kennen, evenals alle verantwoordelijkheden die daarbij komen kijken. Verder leer je zelf een stuk sterker in je schoenen te staan en op te treden wanneer dat nodig is. Reflectie is daarnaast een belangrijk onderdeel van de opleiding en dit kun je dus allemaal in je privéleven toepassen. Zo biedt de opleiding veel meer dan alleen feitelijke kennis aan. Ik ben ontzettend blij dat ik deze stap heb genomen en vind mijn functie heel erg interessant en uitdagend. Ik zou dan ook iedereen aanraden om een kijkje te nemen op de website Opleidingvertrouwenspersoon.nl!