Snel en veilig je document

Snel en veilig je document

21 augustus 2020 Uit Door Redactie

Een verklaring omtrent het gedrag heb je vaak nodig als je bijvoorbeeld chauffeur op een taxi wilt worden, of bij een instelling gaat werken waar je met vertrouwelijke gegevens om gaat. Een vog aanvraag is dan nodig, waar je voorheen twee keer naar het gemeentehuis moest kun je het document nu gewoon online aanvragen. Wanneer je wilt 24 uur per dag, geen afspraken meer en lang in de rij staan om aan het formulier te komen. Vraag je het formulier online aan, dan is alles hetzelfde als aanvragen via de gemeente.

vog aanvraag

Je weet dat je iets hebt gedaan

Je ziet de droombaan die je al jaren wilt maar je hebt in het verleden te maken gehad met justitie, betekent dit dan dat je niet meer in aanmerking komt? Nee, ook met een justitieel verleden kun je een vog aanvraag doen. Er wordt namelijk gekeken waarvoor je het document aanvraagt, en wat je hebt gedaan in het verleden. Is het delict wat je hebt gepleegd niet belastend voor je functie, dan is het mogelijk dat je de Verklaring Omtrent het Gedrag gewoon krijgt. 

vog aanvraag

Hoe lang kijkt men terug 

Bij een vog aanvraag wordt er een bepaalde tijd teruggekeken in je verleden of je iets hebt gedaan. Over het algemeen wordt er vier jaar teruggekeken, ben je tor 23 dan is deze termijn twee jaar. Alleen is er wel een uitzondering op de regel, bij een zedendelict hoe licht ook wordt de terugkijktijd onbeperkt. Ook zijn er beroepen waar de tijd van terugkijken langer is dan de standaard vier jaar, wil je rechter worden dan is deze tijd bijvoorbeeld 30 jaar. Hoe meer je met informatie krijgt te maken hoe langer de tijd van terugkijken is.