Snel innoveren als bedrijf

Agile testing training

Je kunt het tegenwoordig niet meer bijhouden, alles verandert zo snel dat je continu bezig bent met veranderingen binnen je bedrijf. In een hoog tempo moeten bestaande toepassingen steeds vaker worden toegepast, developers en het operationele team kunnen het niet meer bolwerken. Met DevOps kan dit veranderen, het is daarom niet vreemd dat je als bedrijf je medewerkers agile testing training laat doen. Door agile te werken ben je direct van dit probleem af, maar wat houdt dit in en hoe kun je dit probleem precies aanpakken? Het is een eigen cultuur, die beantwoord op de vragen en behoeften van bedrijven bij het ontwikkelen van nieuwe software. De traditionele software was op voorhand duidelijk, en vastomlijnd in een kader.

Steeds sneller veranderende wereld

De wereld wordt alleen maar sneller en sneller, eisen zijn niet meer hetzelfde maar veranderen vaak. Software ontwikkelen lijkt wel steeds sneller te moeten gaan, ontwerp je een webapplicatie dan moet deze niet alleen snel uitgebracht worden, ook het aanpassen ervan moet zeer eenvoudig zijn te doen. Komen er nieuwe features dan moeten deze naadloos aangepast kunnen worden aan de software, met de devops training leer je deze dingen allemaal. Het operationele team moet de veranderingen aanpassen, uitrollen en monitoren. Maar met DevOps heb je meer in huis, je hebt een complete aanpak van het hele team voor een probleem. Niet alleen het technische gedeelte wordt aangepakt ook het financiƫle team bijvoorbeeld.

Iedereen is verantwoordelijk

Het unieke wat je bij de devops training ook leert, je bent niet alleen meer verantwoordelijk voor je eigen deel maar met zijn allen ben je verantwoordelijk voor het complete proces. Ontwikkelaars denken over heel andere dingen na dan bijvoorbeeld een ops team, zo vullen zij elkaar aan om een goed en snel product te leveren. Het voordeel van DevOps is ook dat je continu aan het ontwikkelen bent, je staat nooit stil want de techniek staat ook nooit stil. In principe moet je rekening houden met een aantal basisprincipes, bijvoorbeeld klantgericht denken met korte feedback om processen te versnellen. Geen aparte afdelingen meer, maar een team wat verantwoordelijk is voor het algehele proces. Voortdurend wordt er geoptimaliseerd om de kosten in de hand te houden en het product te verbeteren.

Populair geworden

Met de komst van steeds nieuwe tools, is DevOps ook steeds populairder geworden, ook de manier van werken is compleet veranderd. Dit geldt niet alleen voor de ontwikkeling maar ook voor de operators, door de afstemming die beter is afgestemd wordt er niet meer een specifieke serie geschreven voor een bepaalde configuratie. Aan de andere kant moet je als onderneming beschikken over procedures welke duidelijk zijn als je continu nieuwe versies uitrolt. Door de devops training wordt ook direct gewerkt aan de mentaliteit van de teamleden, de teams staan niet recht tegenover elkaar maar werken nu samen aan een project. Na onderzoek is gebleken dat er 22% minder tijd wordt gespendeerd door het werken via DevOps., op deze manier zijn er verschillende voordelen op allerlei vlakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *