Spaarrente vergelijken

spaarrente vergelijken

Lees over spaarrente. Er zijn veel vragen zoals, hoe staat het er nu voor met de spaarrente, en heeft spaarrente vergelijken zin? In deze tekst enkele tips als je een spaarder bent, want het is niet meer zo makkelijk dan vroeger.

spaarrente vergelijken

Sparen gaat altijd achteruit

Wat ook niet echt helpt zijn de berichten over negatieve spaarrente. Dit is lastig, heel vroeger bracht je het spaargeld naar een bank zodat bandieten en rovers er niet mee konden weglopen, en de bank was niet gratis. Je moest betalen voor dat stukje veiligheid en pas veel later kreeg je rente over het spaargeld omdat de bank het geld kon doorlenen. De echt grote spaarders die tonnen op een spaarrekening hebben staan zijn weer terug bij af. Zij kunnen hun geld veilig opbergen in de bank, maar daarvoor krijgen zij wel een rekening. Ondanks dat kleine spaarders nog wel een bescheiden rente krijgen, sparen zij achteruit. We hebben in de eurozone inflatie oftewel geldontwaarding. Ieder jaar worden goederen enkele procenten duurder, maar het percentage rente wat je over je spaargeld krijgt is lager dan de prijsstijgingen. Wil je spaargeld laten renderen dan zul je iets anders moeten verzinnen.

Beleggen is niet voor niets trendy

Als je overgaat op spaarrente vergelijken dan zul je snel constateren dat je nergens beter zit. Soms geeft een bank een iets hogere rente, maar dan is die bank duurder waardoor je per saldo nergens je spaargeld mee kan laten gaan met de inflatie. Maar tijdens het vergelijken zul je ongetwijfeld reclames zien om over te stappen op beleggen. Als je het spaargeld niet snel nodig hebt, dan is dat interessant. Beleggen in aandelen en obligaties moet je altijd op de lange termijn bekijken, en vijftien jaar wordt als een lang termijn gezien. Hierdoor kun je een beetje inschatten, mocht je spaargeld hebben wat je voorlopig niet nodig hebt dan kun informeren naar beleggen in aandelen en staatsobligaties. De kans dat de stijging van het saldo gelijk opgaat met de inflatie is aanwezig, het is enkel van belang om risico te spreiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *