Streamen is het nieuwe bijeenkomen

In de tijd dat tegenwoordig alles online moet plaatsvinden, hoort natuurlijk ook het samenkomen van mensen bij. Velen vinden het lastig dat ze elkaar niet meer fysiek kunnen zien maar gelukkig zijn wij mensen erg creatief, vooral wanneer het noodzakelijk is. Omdat het bijeenkomen niet meer fysiek kan, hebben we er met zijn allen daarom maar voor gezorgd dat we dit online doen. Of we het nou hebben over een festival of congres dat online kan gaan plaatsvinden of een simpele vrijdagmiddag borrel met de collega’s, alles doen we online. Bij het online samenkomen is streamen een grote rol in onze gehele maatschappij gaan spelen. Maar wat houdt streamen eigenlijk precies in en wanneer kan je dit op de juiste manier inzetten? 

 

Hoe kan je streamen?

Een stream houdt in dat je van jouw bijeenkomst of evenement een filmopname maakt vanaf een of meerdere locaties. Door de stream kunnen al jouw bezoekers, gasten of vrienden vervolgens meekijken bij het betreffende evenement. Je kan het vergelijken met een live televisie-uitzending. Iedereen die weet waar je moet kijken, kan zien wat er live gebeurt. Service streaming is er in meerdere vormen en kan tevens door diverse kanalen worden uitgezonden. Een basis stream bestaat vaak uit een camera die ook het geluid opneemt en streamt via een kanaal, zoals YouTube. De personen die deze YouTube-link in hun bezit hebben kunnen vervolgens meekijken met de betreffende uitzending. Uiteraard kan een stream ook erg uitgebreid worden, met bijvoorbeeld zes verschillende camera’s, diverse kanalen, technici en zelfs een regisseur. Je kan het streamen van jouw bijeenkomst of evenement dus zo klein of groot maken, zoals je dat zelf wil!

 

Voor elke gelegenheid 

Een stream kan voor diverse gelegenheden gebruikt worden. Zo kan een stream ideaal gebruikt worden voor een festival of muziekoptreden. Je hebt alleen een artiest op een locatie nodig die gefilmd moet worden en vervolgens kan iedereen die een kaartje heeft hiernaar kijken en luisteren. Zo kunnen mensen ook tijdens de pandemie thuis genieten van een online-feestje. Streaming kan ook gebruikt worden voor de serieuzere gelegenheden, zoals een bruiloft of uitvaart. Juist nu is het lastig om de hele familie of vriendengroep uit te nodigen bij deze speciale gelegenheden, terwijl je toch in alle gevallen graag wil dat iedereen erbij kan zijn. Een uitvaart online kijken is in deze tijd de perfecte oplossing om iedereen toch de kans te geven om degelijk afscheid te nemen van een familielid of vriend. Samen proosten op het leven kan dus ook zeker online gebeuren en streamen is hiervoor de ultieme oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *