Tips om het boekhouden makkelijker te maken

Werk je als ZZP’er? Dan betekent het dat je zelf moet boekhouden. Voor veel mensen is dit een hele opgave, omdat het niet het meest spannende werk is. Om die reden is het handig om op zoek te gaan naar manieren waarop het boekhouden toch een stukje makkelijker wordt. De grootste tip op dit gebied is het gebruik maken van een online boekhoudprogramma. Ben je benieuwd waarom een boekhoudprogramma het makkelijker maakt om te boekhouden? Blijf dan vooral even hieronder verder lezen voor wat handige informatie.

Boekhoudprogramma

Tegenwoordig kan je ervoor kiezen om een online boekhoudprogramma te gebruiken als ZZP’er. Dit scheelt op allerlei vlakken binnen het boekhouden veel moeite. Bij een boekhoudprogramma zitten namelijk allemaal handige functionaliteiten die je kan gebruiken. Verder kan je ervoor kiezen om alsnog een boekhouder Hilversum in te schakelen. Een boekhouder kan meerdere taken van jou overnemen zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over bepaalde dingen. De combinatie van een boekhouder en een online boekhoudprogramma is voor veel mensen de ideale oplossing.

Online factureren

Een voordeel van een online boekhoudprogramma is dat het factureren een stuk sneller gaat. Je kan namelijk een standaard factuur maken die je vervolgens alleen maar hoeft in te vullen. Het fijne hieraan is dat je niet telkens de hele factuur hoeft op te maken. De facturen worden overigens meteen opgenomen in de administratie. Dit kan een boekhouder zorg ook voor jou doen als je daar behoefte bij hebt. Vergeet in ieder geval niet om de facturen uiteindelijk te sturen naar de klant. Zonder een factuur weet de klant niet dat hij moet betalen en dat is natuurlijk wel de bedoeling.

Verschillende registraties

Daarnaast geniet je met een online boekhoudprogramma van een aantal functionaliteiten die te maken hebben met registraties. Denk bijvoorbeeld aan een kilometerregistratie. Dit kan je makkelijk in het boekhoudprogramma zetten en makkelijk bijhouden. Daarnaast kan je gebruik maken van een urenregistratie. Dit is vooral handig als je voor veel klanten tegelijk bezig bent. Met de urenregistratie krijg je meteen een duidelijk overzicht van de hoeveelheid tijd dat je voor één klant bezig bent. Dit kan je allemaal koppelen aan de administratie.

BTW-aangifte

Heb je een hekel aan het doen van de BTW-aangifte? Dan is een online boekhoudprogramma de ideale oplossing voor jou als ZZP’er. Doordat je alles bijhoudt in het handige boekhoudprogramma, betekent het dat de bedragen automatisch voor jou worden ingevuld en ook berekend. Jij hoeft er dus niet eens meer naar om te kijken. Je kan het natuurlijk nog wel controleren. Het formulier dat je krijgt nadat alles is ingevuld, lijkt ook echt op het formulier van de Belastingdienst. Dit maakt de BTW-aangifte wel erg makkelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *