Tips voor een makkelijke maaltijd

We hebben allemaal wel eens van die dagen dat we geen zin hebben om te koken. Na een lange dag werken wil je het liefst zo snel mogelijk aan tafel schuiven. Het is een optie om elke dag een magnetron maaltijd te eten, maar op een gegeven moment komt dit je neus uit én is dit niet erg voedzaam. Toch is het mogelijk om snel een maaltijd op tafel te toveren, waarbij je smaakpupillen niet gaan protesteren. Wil je weten hoe? Lees snel verder!

Koken voor meerdere dagen

De meest makkelijke oplossing is dat je kookt voor meerdere dagen. Zo kun je bijvoorbeeld in het weekend een paar maaltijden voorbereiden en invriezen. Hierdoor hoef je dus op werkdagen alleen  maar het bakje uit de vriezer te halen en in de avond op te warmen in de pan. Zo eet je dus toch gezond én is het eten snel klaar.

Restjes

Je hebt van die dagen dat je verschillende restjes in de koelkast hebt liggen. Heb je geen zin om naar de supermarkt te gaan voor een nieuwe hap? Mix dan de verschillende restjes tot een maaltijd! Zo kun je prima salade eten met wat brood of vlees. Gooi hier wat restjes groente doorheen en je bent klaar. Het is goed om altijd een beetje olijfollie, kruiden en andere smaakmakers in huis te hebben, zodat je elke maaltijd nét even dat beetje extra geeft.

Bestellen

Het is misschien minder goed voor je portemonnee, maar je kunt natuurlijk ook eten bestellen. Hierbij kun je het zo ongezond maken als dat je zelf wil. Tegenwoordig heb je namelijk in elke bestel app ook opties voor gezond eten, vegetarisch of veganistisch. Zo kun je toch een culinaire maaltijd bestellen, zonder dat je uitkomt op de standaard pizza of shoarma. Alhoewel dat natuurlijk ook helemaal prima is!