Tips voor een minder stressvol leven

Een minder stressvol leven of een stressvrij leven is wat iedereen wilt. Vooral in de westerse wereld is het iets waar iedereen mee bezig is, maar wat weinig mensen ook daadwerkelijk lukt. Waarom vinden we dit zo belangrijk in de westerse wereld? We worden constant gedwongen zo succesvol mogelijk te zijn, zo veel mogelijk te zien van de wereld, de perfecte balans te houden tussen werk en privé en meer. Het is dan ook niet gek dat veel mensen op een jonge leeftijd depressief zijn of kampen met een burnout. Dit willen we natuurlijk voorkomen, maar hoe?

Stel duidelijke grenzen voor jezelf

Iets wat veel mensen lastig vinden zijn grenzen stellen. Mensen zijn bang voor reacties en negatieve gevolgen hiervan. Wanneer je dit een aantal keer probeert, zul je merken dat het juist het tegenovergestelde is. Je ervaart meer rust en meer rust geeft weer minder stress. Tegenwoordig zijn er een hoop artikelen die je kunt lezen of podcasts die je kunt luisteren die je hier enorm bij kunnen helpen. Dit geldt voor privé, maar ook op werkgebied. We merken dat jongeren het steeds belangrijker vinden dat ze leuke collega’s hebben en leuk werk kunnen doen in plaats van alleen een hoog salaris. Een hoog salaris, maar werkzaamheden die je niet blij maken zorgt niet voor een minder stressvol leven. Dit zorgt eerder voor het tegenovergestelde.

Verhuizen naar de juiste plek

De een houdt van drukte en wilt een huis huren midden in het centrum. Dit zijn vaak mensen die rust vinden door leven om hen heen. Dit geldt lang niet voor iedereen en een hoop mensen zoeken een plek waar ze tot rust kunnen komen en waar het vooral heel stil is om hen heen. Gelukkig kun je in Nederland genoeg huizen vinden in dorpen waar het een stuk rustiger dan in de randstad. Kijk bijvoorbeeld op huurstunt.nl waar je eenvoudig kunt filteren op al je wensen. Je kunt daarnaast ook altijd een makelaar inschakelen die je hierbij helpt. Hij of zij weet precies wat je budget is, wat je zoekt en waar je het liefst zou willen wonen. Er wordt contact met je opgenomen zodra er iets vrijkomt wat geschikt is voor jou.

Wil je toch in de stad blijven wonen, maar wil je manieren vinden om minder stressvol te leven in een drukke stad? Zoek de juiste balans voor jezelf. Je kunt hierbij denken aan in het weekend de bossen in en doordeweeks thuis werken. Na je werk kun je een moment nemen door te luisteren naar een podcast die je meer leert of minder stressvol leven, maar je kunt ook even liggen en helemaal niks doen. Iets wat we in deze tijd heel eng vinden. Niks doen is enorm belangrijk, want het geeft je lichaam en je geest een moment tot rust te komen en te reflecteren over je dag. Je zult merken dat dat kwartiertje iedere dag na een lange werkdag een positievere invloed zal hebben dan een uur lang op je telefoon scrollen nadat je klaar bent met werken.